Mihai Stepan Cazazian

Comunicatul Fondului Armenia referitor la Apelul adresat întregii națiuni armene de dl. Armen Sarkissan, în dubla sa calitate de președinte al Republicii Armenia și de președinte al Consiliului de Administrație al Fondului Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

20.04.2020

Dragi prieteni,

Ținând cont de amenințarea gravă pe care o reprezintă răspândirea noii pandemii de coronavirus, precum și de provocările serioase  pe care le-a creat în plan sanitar si socio-economic, Fondul Armenia extinde campania globală de strângere de fonduri „COVID-19 Armenia” desfășurată sub îndemnul ” Uniți împotriva Pandemiei ”.

Vă prezentăm apelul președintelui Republicii Armenia, președinte al Consiliului de Administrație al Fondului Armenia dl. Armen Sarkissian referitor la campania de strângere de fonduri  „COVID-19 Armenia: ” împotriva Pandemiei”.

Detalii despre campania de strângere de fonduri pot fi găsite pe site-ul fundației www.himnadram.org. și în  două videoclipuri, unul în limba armeană https://youtu.be/KW-v2ga-nwI și unul în limba engleză https://youtu.be/6hs9CSDFbxw.

Toate materialele campaniei vor fi afișate pe pagina de Facebook a fundației: https://www.facebook.com/HayastanAllArmenianFund/, pe care vă invităm s-o vizitați .

Epidemia dăunează în egală măsură Republicii Armenia și comunităților noastre din Diaspora. Guvernul Republicii Armenia a alocat resurse, a luat numeroase măsuri pentru a preveni răspândirea epidemiei și pentru a atenua consecințele severe ale acesteia. Guvernul asigură pe deplin tratamentul cetățenilor noștri, precum și izolarea a mii de persoane infectate. Se iau măsuri complexe generate de  restricțiile  impuse de diferite țări liberei circulații a persoanelor, pentru ca cetățenii armeni aflați într-o situație dificilă în străinătate ,în diferite părți ale lumii sa se poate întoarce în țară sau pentru a avea grijă de nevoile lor la fața locului.

Astăzi, mai mult decât oricând, este nevoie de unitatea armenilor de pretutindeni pentru a sprijini eforturile guvernelor din Armenia și din Arțakh pentru atenuarea consecințelor negative ale pandemiei. În paralel cu eforturile în derulare, sprijinul financiar și profesional continuu oferit de Diaspora va fi crucial și în următoarele luni.

Evitarea tuturor eventualelor urmări catastrofale  va fi posibilă doar printr-un efort armenesc global.

Având în vedere faptul că această pandemie va fi o luptă îndelungată și resursele noastre sunt limitate, vă rugăm iubiți compatrioți, din întreaga lume, să continuați să ne fiți alături. Vă cerem ajutorul dvs. cu înțelegerea deplină și completă a faptului că fiecare dintre voi din Diaspora a fost afectat de această pandemie globală, dar numai prin efortul nostru colectiv putem depăși această amenințare gravă și deschide calea către un viitor mai luminos într-o lume post-COVID.

Fondurile colectate vor fi destinate cu precădere către sectorul îngrijirii sănătății, precum și spre abordarea problemelor socio-economice cele mai urgente apărute în timpul acestei crize.
Să depășim împreună epidemia de dragul viitorului nostru sănătos.

Cu stima,

Fondul Armenia

Director executiv

Haykak Arshamyan

Traducere și adaptare Garabet Haciaturian

Reprezentant național al Fondului Armenia in România