Redactor

COMUNICAT

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

In baza amendamentului din 26.02.2007 (Legea nr. 75-N) la Legea cetateniei Republicii Armenia adoptata la 6 noiembrie 1995, persoanele de origine armeana (care au stramosi armeni) din Diaspora pot solicita si cetatenia armeana conform articolului 13 din Legea mentionata, in care este stipulat ca:

Cetateanul cu dubla cetatenie este considerata persoana care are  cetatenia unei alte tari in acelasi timp.

Persoana care are o alta cetatenie in afara de cea armeana va fi considerat cetatean al Republicii Armenia cu dubla cetatenie.

Pentru Republica Armenia, cetateanul cu dubla cetatenie a Republicii Armenia va fi recunoscut doar ca cetatean armean. De asemenea aceasta prevedere se refera atat la acele persoane care dupa 1 ianuarie 1995 au acceptat sau obtinut cetatenia altui stat fara a renunta la cetatenia armeana, asa cum o cerea legea, cat si acelor care au renuntat la cetatenia Republicii Armenia unilateral.

Un cetatean armean cu dubla cetatenie are aceleasi drepturi, responsabilitati si obligatii ca orice cetatean armean, cu exceptia celor prevazute in tratatele internationale si in legile Republicii Armenia.

Cetateanul Republicii Armenia, care urmeaza sa accepte sau sa primeasca cetatenia altui stat va trebui sa informeze asupra acestui fapt organele competente din cadrul Guvernului Republicii Armenia, in termen de o luna, asa cum prevede legislatia armeana. In caz contrar se vor aplica sanctiuni conform legii.

Astfel persoanele care doresc sa obtina cetatenia armeana pot depune actele enumerate mai jos la Ambasada Republicii Armenia in Romania:

1. Formular *

2. Biografie

3. Paşaportul românesc şi copia acestuia

4. 6 fotografii format 35×45 mm

5. acte medicale

6. certificat de cazier judiciar pe 10 ani în ţara care ai trăit

7. documente privind activitatea profesională

Pentru mai multe detalii referitoare la obtinerea cetateniei armene va puteti adresa Ambasadei Rpeublicii Armenia in Romania (Intrarea Poiana nr. 27, sector 1, Bucuresti, tel. 021.233.24.52 sau 021.232.24.24).

AMBASADA REPUBLICII ARMENIA

 

_________________

*Formularele se gasesc la Ambasada, unde se vor si completa.