Mihai Stepan Cazazian

COMUNICAT/ Un nou transport de ajutoare umanitare colectate de „FUNDAȚIA AZNAVOUR”au sosit în Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

„Fundația Aznavour” a recepționat în Armenia un nou transport de ajutoare umanitare, pentru populația afectată de cel de-al doilea război din Nagorno-Karabakh.

Acest nou pachet de ajutor a fost trimis în Armenia pe mare și apoi transportat la Erevan pe uscat cu ajutorul Centrului de Criză și Sprijin al Ministerului Europei și Afacerilor Externe din Republica Franceză. Eliberarea vamală a mărfurilor umanitare a fost efectuată de Fundația Aznavour în conformitate cu legislația. Marfa include consumabile medicale, în special paturi medicale funcționale, precum și articole de îmbrăcăminte și igienă.

În total, peste 175 de tone de ajutor umanitar au fost colectate în 19 puncte de primire din Franța și Elveția prin intermediul Fundației Aznavour și a organizațiilor sale partenere ca parte a programului umanitar. Această mobilizare fără precedent a fost posibilă datorită muncii grele și solidarității a peste 50 de organizații și 100 de donatori. Primele 70 de tone de marfă au fost trimise în Armenia între noiembrie și ianuarie prin zboruri speciale.

Fundația Aznavour coordonează stocarea inițială și distribuția ulterioară a mărfurilor în Armenia. O parte din ajutorul trimis în noiembrie, decembrie și ianuarie a fost transferat direct beneficiarilor finali din Armenia, restul a fost distribuit de Fundația Aznavour către populația afectată. Până în prezent (18 martie 2021), Fundația a oferit la 15.663 de refugiați produse de primă necesitate (îmbrăcăminte, articole de igienă, pături) prin intermediul a peste 20 de organizații locale care lucrează cu familii găzduite în diferite regiuni din Nagorno-Karabakh și Armenia.

—————————
Încă din primele zile ale războiului, Fundația Aznavour și-a concentrat toate resursele pe furnizarea de asistență orientată către mii de familii afectate de război. Am reușit deja să oferim populației afectate de războiul din Nagorno-Karabakh și Armenia necesități de bază: alimente, îmbrăcăminte, articole de igienă. O mare importanță a fost acordată, de asemenea, asistenței specifice pentru sistemul de sănătate. În special, 35 de spitale au primit echipament medical: peste 200 de truse de reabilitare (scaune cu rotile, cârje etc.), peste 200 de paturi medicale, 135.000 de măști de protecție (K95), precum și 1.000 de truse de prim ajutor pentru securitate civilă.

comunicat primit la redacție din partea Aznavour Foundation