Mihai Stepan Cazazian

COMUNICAT / FUNDAȚIA AZNAVOUR trimite, în Armenia, ajutoare umanitare cu sprijinul partenerilor săi

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Peste 35 de tone de ajutor umanitar au fost colectate în Franța și Elveția de către Fundația Aznavour și diferiții săi parteneri pentru a fi trimise în Armenia. O parte din acest ajutor va pleca pe 27 noiembrie într-un avion închiriat de Ministerul Europei și Afacerilor Externe ca parte a sprijinului umanitar anunțat de președintele Republicii Emmanuel Macron.

„Armenia a deținut întotdeauna un loc special în inima lui Charles Aznavour. El a devenit un simbol pentru supraviețuitorii cutremurului din Gyumri. A stat alături de poporul armean în cele mai fericite și mai triste zile până la sfârșitul vieții sale. Moștenirea sa umanistă și viziunea sa a fost preluată de Fundația Aznavour și suntem alături de armeni în aceste vremuri dificile. Datorită prietenilor și partenerilor noștri, am reușit să colectăm 35 de tone de ajutor umanitar care vor fi direcționate către Armenia datorită sprijinului președintelui Republicii și al guvernului francez ”.

Kristina Aznavour, CEO al Fundației Aznavour va participa la procesul de distribuție împreună cu echipa Fundației din Armenia. Multe organizații din toată Franța, precum și peste șaizeci de voluntari au participat la această strângere de fonduri considerabilă.

Fidelă viziunii fondatorului său, Fundația Aznavour continuă să sprijine Armenia. În această situație umanitară dificilă din Arțakh și Armenia, ne-am mobilizat toate resursele și oportunitățile pentru a oferi asistență specifică oamenilor și sectoarelor care au nevoie.

  • Încă din prima zi de război, „Centrul Aznavour” din Erevan a fost transformat într-un centru de distribuție a ajutoarelor. Împreună cu fundația „VIVA, medicamente și voluntari pentru Armenia”, am sprijinit multe spitale și medici cu echipamentele și materialele medicale necesare. Ca parte a asistenței medicale, am achiziționat și ambulanțe cu toate echipamentele și accesoriile necesare.
  • În același timp, ne continuăm cooperarea cu Ministerele Sănătății, Ministerul Apărării, Ministerul Situațiilor de Urgență și alte organisme guvernamentale din Armenia și Nagorno-Karabakh pentru a putea evalua și răspunde nevoilor cele mai urgente.
  • Colaborăm îndeaproape cu diaspora, sprijinind colectarea ajutorului umanitar în străinătate, precum și coordonarea transportului acestuia către Republica Armenia. Pe lângă cele 35 de tone pe care le vom livra în noiembrie și începutul lunii decembrie, am trimis deja câteva zeci de tone de echipamente medicale din Franța și din străinătate.
  • În această perioadă, am furnizat produse alimentare și de igienă pentru mai mult de 2000 de familii transferate temporar din Arțakh în Armenia.
  • De asemenea, am acordat sprijin financiar Fondului All-Armenian Hayastan (Fondul Armenesc) încă de la începutul războiului.

În timpul războiului, am luat decizia de a lucra cu discreție pe probleme de securitate și de a ne concentra pe munca noastră de ajutorare. Astăzi am dori să mulțumim tuturor donatorilor, prietenilor și voluntarilor noștri și vom oferi publicului actualizări și știri pe tot parcursul misiunii noastre, în special prin intermediul rețelelor sociale ale Fundației Aznavour.