Mihai Stepan Cazazian

COMUNICAT / FONDUL ARMENIA – Teledonul 2020 a strâns 22.990.898 dolari

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

27.11.2020

Ieri, 26 noiembrie 2020 , Ziua Recunoștinței, a avut loc la Los Angeles cel de-al 23-lea Teledon anual cu deviza „Unitate, forță, credință”.
Ținând cont de situația dificilă din patrie, respectând memoria soldaților căzuți pentru patrie, anul acesta Teledonul a durat 4 ore în loc de tradiționalele 12 ore, dar datorită unității comunității armene din SUA a strâns 22.990.898 USD.
Datorită situației din Arțakh și Armenia, donațiile Teledon 2020 vor fi direcționate pentru a ajuta familiile soldaților care au murit pentru patria lor. „Scopul este de a sprijini financiar aceste familii care s-au refugiat din cauza conflictului armat , aproximativ 100.000 de persoane, de a le oferi locuințe și produse de primă necesitate timp de un an, precum și de a oferi educație adecvată copiilor strămutați”, a declarat Maria Mehranyan, președinta Fondului Armenia filiala coasta de vest a S.U.A.
Din 27 septembrie 2020, comunitatea armeană din Statele Unite s-a implicat cel mai activ în strângerea de fonduri pentru salvarea patriei, suma donată deja înainte de Teledon fiind de 80 de milioane de dolari. Rolul comunității armene în colectarea ajutorului umanitar direct și livrarea acestuia către Armenia și Arțakh este excelent, ca urmare peste o sută de tone de ajutoare umanitare au fost trimise acasă cu mai multe avioane din prima zi a crizei :
Trebuie amintit că aproximativ 3.132.000 de dolari au fost deja strânși în cadrul Teledon-ului francez, care a început pe 22 noiembrie 2020.

Mulțumim tuturor donatorilor pentru sprijinul lor continuu, dedicarea și sprijinul acordat armenilor din Arțakh.

Adaptare si traducere,

Garabet Haciaturian

Reprezentant național al Fondului Armenia în România