Mihai Stepan Cazazian

Comunicat Fondul Armenia / Teledonul 2014

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Telethon2013LogoEnglishe969dd-600x400
10 noiembrie 2014, Erevan

Încasările din 2014 ale Teledonului Fondului Armenia, care va avea loc la 27 noiembrie a.c., vor fi utilizate pentru finalizarea  șoselei  Vardenis – Martakert.

Cu fondurile strânse în 2013, prima faza a proiectului a fost demarată la începutul anului  2014 și este programată să fie finalizată până la sfârșitul anului. Până în prezent au fost efectuate lucrările de terasament și au fost instalate toate sistemele și accesoriile  necesare, inclusiv grătarele de drenaj și țevi, parapeți și ziduri de sprijin. Echipele au construit sau renovat  un total de 17 poduri mari și mici, inclusiv contraforturi, de-a lungul traseului. În prezent, sunt în curs de finalizare secțiunile drumului care trec prin orașe și sate.
Șoseaua Vardenis-Martakert are o lungime totală de aproximativ 116 km și o lățime de zece metri, dintre care șapte metri reprezintă partea carosabilă asfaltată.  Aproape 12 kilometri ai segmentului de drum Vardenis-Karvachar au fost deja asfaltați. Următorul segment, până la Martakert, este în prezent acoperit cu pietriș și este deschis pentru traficul auto.

Vardenis_Martakert_Highway
Cu veniturile Teledonului din 2014, Fondul Armenia va finaliza asfaltarea întregii șosele,  precum și instalarea tuturor componentelor de securitate și navigare rămase, inclusiv semne de circulație și marcaje rutiere între benzi.
Inițiat în 2013 de către consiliul de administrație al Fondului, proiectul șoselei Vardenis – Martakert este de o importanță economică și strategică majoră. Când va fi finalizat, acest drum va deveni un mijloc de  comunicare vital  între Armenia și Arțakh și  va impulsiona economia regiunii, în special industriile de turism ale celor două republici, iar cele 22 de mari și mici comunități de pe lungimea drumului vor deveni principalii beneficiari ai creșterii activității economice.

http://www.himnadram.org/

g_image