Mihai Stepan Cazazian

Comunicat FONDUL ARMENIA / S-a dat startul Fonetonului 2018

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Bako Sahakyan, președintele Arțakh-ului la deschiderea Fonetonului 2018

Motto: Prin mobilizarea resurselor și a eforturilor națiunii armene, putem
face din Armenia o țară a viselor noastre.

Haykak Arshamyan

Fonetonul anual paneuropean ( n.t.organizat în Franța ,Germania, Elveția și Grecia și care a început pe 14 noiembrie 2018) va continua până în data de 18 noiembrie 2018.  Bako Sahakyan, președintele Arțakh-ului, a sosit în Franța să ia parte la colectarea de fonduri. Directorul executiv al Fondului Armenia, Haykak Arshamyan este la Paris pentru a marca importantul eveniment .

Veniturile din foneton vor fi direcționate spre dezvoltarea proiectelor de infrastructură prevazute pentru 2019 în Armenia și Arțakh.
“Prin mobilizarea resurselor și a eforturilor națiunii armene, putem face din Armenia o țară a viselor noastre”, a spus Haykak Arshamyan într-un interviu acordat postului de radio francez AYP. Directorul executiv a declarat pentru publicul franco-armean al postului de radio că în curând se va finaliza verificarea conturilor în cadrul Fondului.Conform rezultatelor preliminare, nu există nici o pierdere de bani. „Fondul continuă să lucreze cu transparență absolută. Fiecare cent va fi cheltuit pentru rezolvarea problemelor cruciale “, a spus Arshamyan.

Vorbind despre viitoarele proiecte ale Fondului Armenia, Arshamyan a menționat că Fondul trebuie să își diversifice proiectele: “Dezvoltarea infrastructurii este cu siguranță importantă pentru țara noastră. Vreau ca Fondul să fie implicat și în programele conceptuale. Ar trebui să facem din Armenia o țară producătoare de idei. Fondul ar trebui să contribuie la stimularea inovatoarelor tehnologii moderne, precum și la promovarea artelor și culturii. Ar trebui, de asemenea, să facem din Armenia o țară a energiei verzi “, a adaugat Haykak Arshamyan.

Directorul executiv al Fondului Armenia și-a exprimat speranța că în viitorul apropiat Armenia poate deveni o țară cu legături, unică în lume. Avem o puternică diasporă, trebuie doar să întărim legăturile. “Va veni ziua când numele Armenia va fi asociat cu o marcă de calitate. Vreau ca acest lucru să-l  transform într-o realitate prin Fondul Armenia “, a subliniat Arshamyan,” banii nu sunt singura problema, implicarea diasporei în consolidarea patriei este esenţială. Pentru mine, nu este important cât de mulți bani colecteaza Fondul; este mult mai important cât de mulți oameni contribuie la strângerea de fonduri la nivel național. Noi ar trebui să insuflăm la compatrioții noștri din diaspora un sentiment deosebit de proprietate referitor la Armenia și ar trebui să facem acest lucru într-un mod foarte realist și practic. “

 

Traducere: Garabet Haciaturian reprezentant național al Fondului Armenia în România