Mihai Stepan Cazazian

COMUNICAT / Fondul Armenia, Reprezentanța din România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

COMUNICAT

12.11.2020      

Dupa 44 de zile de rezistenta eroica si ca urmare a acordului de oprire a ostilitatilor semnat intre Azerbaijan si Armenia , cu intermedierea Rusiei , de care luam act , fortele de aparare ale Republicii Artsakh (Nagorno Karabakh) au incetat focul.

Luptele , care au debutat la 27 septembrie 2020 s-au desfasurat inca de la inceput dar si pe toata durata bataliilor sub semnul superioritatii militare a Azerbaijanului ,bugetul de cheltuieli de inarmare al Azerbaijanului fiind  cat tot bugetul de stat al Armeniei .

Folosirea de catre  azeri de armament sofisticat furnizat de Turcia (care a acordat si sprijin logistic si cu instructori) si Israel ,dintre care unele interzise de conventiile internationale, conjugata cu nepasarea puterilor mondiale si a institutiilor internationale au facut ca situatie de pe front sa nu mai fie sustenabila.

La toate acestea se adauga crimele impotriva umanitatii si comportamentul  barbar al trupelor azere ,impanate cu luptatori ai militiilor jihadiste din Siria, prin bombardarea de obiective civile si prin tratamentul fata de prizonieri,multi dintre ei fiind civili.

Acum urmeaza o perioada de noi provocari  datorate  necesitatii refacerii infrastructurii distruse si este nevoie de unitate si simt de raspundere pentru ca situatia sa revina la normal cat mai repede .

Nu mai putin importanta este campania pe care trebuie sa o ducem in vederea recunoasterii internationale a Artsakhului si a dreptului la autodeterminare a populatiei armene din Artsakh.

Nu in ultimul rand trebuie sa  gasim solutii viabile pentru conservarea monumentelor istorice si religioase armenesti aflate pe teritoriile care vor fi cedate.

Am enumerat doar o parte din directiile in care se vor cheltui donatiile dvs. generoase pentru care vă multumim si vă rugam sa continuati în a le efectua.

Pentru cei care nu au aflat inca, informez că Uniunea Armenilor din România pentru a facilita contribuția dumnevoastră la ajutorarea Armeniei a deschis la Banca Română de Dezvoltare – Groupe Société Générale un cont, în lei cu numele

FOND AJUTOR ARMENIA ; contul este : RO52BRDE441SV07587884410 ; trebuie să menționați că suma depusă este DONAȚIE . Sumele depuse vor fi transferate ulterior către Fondul Armenia.

Reprezentantul național al Fondului Armenia în România

Garabet HACIATURIAN