Mihai Stepan Cazazian

COMUNICAT / FONDUL ARMENIA – CAMPANIA „NOI SUNTEM FRONTIERELE NOASTRE”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

22.11.2020

Campania de strângere de fonduri „Noi suntem frontierele noastre” a Fondului Armenia  a fost inițiată printr-o decizie din 27 septembrie 2020, chiar din primele ore ale războiului. Președintele Republicii Armenia, președintele Consiliului de administrație al Fundației Armen Sargsyan, membri ai Consiliului de administrație, inclusiv președintele Arțakh-ului Arayik Harutiunyan , catolicosul Karekin al II-lea al tuturor armenilor, catolicosul Aram I  al Marii Case din Cilicia și alții au făcut un apel pentru a participa la strângerea de fonduri. Sute de mii de compatrioți au fost implicați în strângerea de fonduri la nivel național atât în ​​Diaspora, cât și în Armenia. Rolul diasporei în toate structurile, partidele, organizațiile neguvernamentale implicate în procesul de strângere de fonduri este de neprețuit, precum și structurile locale ale Fondului care operează în diferite țări ale lumii. Ne exprimăm profunda recunoștință tuturor armenilor pentru unitatea, devotamentul, implicarea și încrederea lor.

Fundația  și  rețeaua sa internațională, care lucrează încă din prima zi direct cu Guvernul Republicii Arțakh, reprezentanța Arțakh în Republica Armenia, Ministerul Sănătății din Republica Armenia a acordat asistență continuă pe scară largă către Republica Arțakh. Ne referim la generatoare pe motorină, ambulanțe, echipamente medicale și truse de prim ajutor, articole de uz casnic, sobe de lemne, încălzitoare electrice, sobe portabile pe gaz, stații de încărcare portabile, pături și o varietate de alte ajutoare pe scară largă pentru război și pentru a atenua criza umanitară. În același timp, peste o sută de tone de ajutor umanitar sub formă de marfă a fost livrată în patrie prin rețeaua Fondului .

Pornind de la acest lucru începând cu 27 septembrie 2020, a devenit necesar să se concentreze cât mai mult posibil resursele disponibile în Republica Armenia pentru repararea rapidă a elementelor de infrastructura distruse, pentru achiziționarea centralizată a necesarului de urgență,pentru rezolvarea problemelor create de populația refugiată și de o epidemie în creștere etc.). Din punctul de vedere al organizării lucrărilor amintite cât mai curând posibil, a devenit imperios necesară concentrarea resurselor financiare și a celor umane.

În acest context, Consiliul de administrație al Fondului Armenia a luat decizia de a acorda o asistență bugetului Republicii Armenia în cadrul strângerii de fonduri „Noi suntem frontierele noastre” pentru a combina implementarea acelorași cheltuieli (social, sănătate, infrastructură etc.). Consiliul de administrație al fundației a luat deciziile de acordare de asistență bugetului de stat pe baza documentației justificative relevante.
Banii au fost direcționați către problemele a zeci de mii de compatrioți strămutați din Arțakh, precum și către finanțarea sănătății, socialului, infrastructurii și a altor sfere importante.

Conform statutului Fondului Armenia, consiliul executiv al fundației pregătește un raport detaliat cu privire la modul de cheltuire a fondurilor provenite din campanie , care va fi verificat de către Consiliul de supraveghere al fundației și prezentat Consiliului de administrație pentru aprobare. Situațiile financiare ale Fondului vor fi publicate după audit, împreună cu opinia unui auditor independent recunoscut la nivel internațional.

Credincioși principiilor fundației de a cheltui fondurile donatorilor cu moderație, în mod eficient, cu un scop bine determinat, sumele disponibile vor fi folosite pentru a satisface nevoile variate ale familiilor persoanelor strămutate, victime și răniți, precum și familiile care se întorc în Arțakh (utilități, reconstrucție, compensare parțială, subsidii, etc.) , care sunt o prioritate de vârf în acest moment. Programe detaliate sunt deja dezvoltate în această direcție cu organizațiile partenere.

Fundația, fiind o structură apolitică, care urmărește scopuri caritabile, sociale, economice, științifice, educaționale, culturale, de sănătate și alte obiective benefice va continua să acționeze în conformitate cu misiunea și obiectivele sale statutare în beneficiul Armeniei, Arțakh-ului și al Diasporei. Nevoile sunt imense, munca este de nedescris, deci mobilizarea la nivel național este și mai necesară. Ne exprimăm încă o dată profunda noastră recunoștință pentru miile de donatori, pentru  toți susținătorii care au fost alături de noi, care continuă să sprijine Patria Mamă și oamenii din Arțakh.

Adaptare si traducere,

Garabet Haciaturian

Reprezentant național al Fondului Armenia în România