Mihai Stepan Cazazian

COMUNICAT / Fondul Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

05.02.2021

Pachete alimentare și de gospodărie către familiile strămutate din ARȚAKH

Înainte de Anul Nou, Fondul Armenia a oferit pachete alimentare și de uz casnic familiilor strămutate din Arțakh care locuiesc în prezent în numeroase comunități din regiunea Gegharkunik.

Detalii în video

Sprijin financiar familiilor strămutate  de la ȘUȘI

Fondul Armenia a găzduit familii strămutate din Șuși pentru a ajuta la evaluarea și prioritizarea nevoilor lor actuale. Pe baza acestor nevoi urgente, Fondul va acoperi nevoile de locuințe pe termen scurt a aproximativ 50 de familii strămutate din Șuși.

Detalii aici

„O zi in țara minunilor” pentru copiii militarilor si din familiile strămutate din Arțakh

Fondul Armenia a lansat o serie de spectacole de Anul Nou cu Teatrul de Păpuși de Stat din Erevan,în timpul cărora Moș Crăciun și Alba ca Zăpada i-au întâlnit pe copii și i-au transportat într-o lume de surprize, delicii și cadouri. Ca parte a inițiativei, au avut loc deja peste 10 spectacole în regiunile Erevan, Gegharkunik, Shirak, Tavush și Kotayk, oferind zâmbete și bucurie la peste 1000 de copii.

 Detalii în : video 1 video 2

Cadouri de Anul Nou pentru copiii din KOLKHOZASHEN

Fondul Armenia a transformat miracolul Anului Nou într-o realitate în satul Kolkhozashen, regiunea Martuni, oferind cadouri de Anul Nou tuturor copiilor comunității.

Detalii aici

Așternuturi de iarnă pentru familiile strămutate

Fondul Armenia va oferi așternuturi calde de iarnă familiilor strămutate, realizate la atelierele de cusut nou create de ONG-ul Project Hope Armenia, condus de familii strămutate din Arțakh, care locuiesc în prezent în Tsakhkadzor.

 Detalii în videoclip

Transformarea unei foste școli internat într-un adăpost

În curând, fostul internat din Byureghavan va găzdui zeci de familii strămutate din Artsakh. Fondul Armeniastem a instalat un nou sistem de încălzire centrală pentru a asigura un mediu cald și confortabil familiilor pe tot parcursul iernii.

Detalii aici

Interviu acordat postului de televiziune  ARTN

Interviul acordat de directorul executiv al Fondului Armenia  Haykak Arshamyan postului TV ARTN despre activitățile recente și proiectele în curs ale Fondului, precum și răspândirea de știri false cu privire la operațiunile Fondului.

Detalii în videoclip

Suport psihologic  pentru militari, familiile și copiii lor

Fondul Armenia continuă să sprijine bravii noștri militari, dezvoltând și implementând numeroase proiecte care să îi ajute să ducă o viață deplină și să se alăture societății. În cooperare cu Centrele AYG și Hilfmann pentru servicii psihologiceFondul Armenia lansează un proiect de sprijin psihologic pentru militari, membrii familiei acestora și familiile celor decedați și dispăruți în acțiune.

Detalii aici

Protetică modernă pentru militarii răniți

Una dintre cele mai urgente priorități ale Fondului Armenia Hayastan este reabilitarea soldaților noștri răniți. Cu sprijinul Fondului, Centrul de reabilitare a Homeland Defender’s a fost echipat cu un laborator de mobilitate și protetică de ultimă generație. Militarii răniți în timpul războiului de 44 de zile vor primi gratuit proteze moderne.

 Detalii în videoclip

Școala din satul  SHOSH  s-a redeschis

 În 2004, cu sprijinul Fondului Armenia Toronto Canada, a fost construită o nouă școală în satul Shosh. Comunitatea Shosh, aflată în inima Arțakh, s-a transformat acum într-un sat de graniță din cauza războiului recent. După încetarea focului, majoritatea populației s-a întors la casele lor. Săptămâna trecută, după renovare, școala din satul Shosh s-a redeschis. Aproape toți elevii s-au întors fericiți la studii.

Detalii aici

                                                            DONAȚI !

Vă reamintesc că Uniunea Armenilor din România, pentru a facilita contribuția dumnevoastră la ajutorarea Armeniei,  a deschis de ceva vreme  la Banca Română de Dezvoltare – Groupe Société Générale

un cont, în lei cu numele

FOND AJUTOR ARMENIA

Contul este : RO52BRDE441SV07587884410

trebuie să menționați că suma depusă este DONAȚIE Sumele depuse vor fi transferate ulterior către Fondul Armenia Orice suma este binevenită.

Traducerea și adaptare

Garabet HACIATURIAN

Reprezentant național al Fondului Armenia în România