Redactor

COMUNICAT / Eparhia Armeană din România despre Rezoluția votată de Camera Reprezentanților din SUA

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Camera Reprezentanților din SUA, pe data 29 octombrie a.c., a adoptat Rezoluția  privind  recunoașterea  Genocidului armean  cu  un număr copleșitor de voturi. Acesta reprezintă un pas important pentru stabilirea dreptății și a adevărului istoric, deoarece recunoașterea  adevărului istoric este  un prim pas necesar pentru a  fi prevenit și a nu fi repetat.

              Cu acest prilej, Eparhia Armeană din România, în persoana P.S. Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, membrii Consiliului Eparhial, și al Comitetelor Parohiale, toți enoriașii își exprimă satisfacția și recunoștința reprezentanților Congresului American Adam Schiff și Gus Bilirakis, autorii Rezoluției, Comisiei cu probleme armene din Congres, pentru efortul depus și sprijin pentru adoptarea Rezolutiei, de asemeni tuturor membrilor Congresului, Instituțiilor și persoanelor fizice care au avut un aport  substantial pentru realizarea acestei Rezoluții.

           Adoptarea acestei rezoluții  devine  un pas foarte important  pentru contracararea  policitii negaționiste a Turciei care nu recunoaște primul Genocid efectuat la începutul sec. XX pe teritoriul Imperiului Otoman și poate fi un aport important în lupta  pentru prevenirea  acestor crime.

            Suntem convinși că Rezoluția adoptată de reprezentanții Congresului American care recunoaște Genocidul efectuat în perioada 1915-1923 de către imperiul Otoman contra poporului armean are nu numai semnificație morală, ci și una practică și va contribui la stabilirea păcii în lume.

Biroul de presă al Eparhiei Armene din România

  •  
  •