Redactor

Comunicat din partea Fundației Mihail Noradunghian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

banner 5x1

Fundatia Mihail Noradunghian isi propune sa dezvolte relatia bilaterala Romania – Armenia ca si vector pentru diverse cooperari in Orientul Apropiat si Mijlociu ! Prima faza a Fundatiei a fost aceea legata de inregistrarea sa juridica ! In acest moment dorim sa trecem la faza a doua a institutionalizarii acestui ONG, faza care presupune aderarea membrilor la platforma program a Fundatiei !

Am desfasurat experimentat, in sediul centrului cultural armean din Bucuresti, un seminar pe teme economice in prezenta d-nului Ramzi Halasa, manager al departamentului de dezvoltare de business al biroului  privat al Seicului E.A.U. (Dubai), seminar ce a reprezentat un imbold in coagularea unor proiecte de business care vor incepe sa fie derulate intre firmele romanesti si cele din Orientul Apropiat si Mijlociu ! Fundatia practic, va fi o platforma de lobby si business pentru cei care doresc o dezvoltare aplicata catre acea zona !

Bugetul care va rezulta din colectarea cotizatiilor va fi destinat organizarii sediului Fundatiei, prin inchirierea unui spatiu si amenajarea lui conform scopurilor asumate ! Exista deja cativa tineri inimosi care ne vor asigura logistica functionarii Fundatiei si care vor fi de asemenea voluntari pentru diverse actiuni pe care le vom pregati ! Putem spune ca in prezent, cu ajutorul lor, acoperim urmatoarele limbi straine: romana, armeana, farsi, turca, araba, engleza, franceza, rusa, georgiana, greaca, sarbo-croata, germana, italiana, spaniola ! Fundatia pregateste deja deschiderea de filiale in Armenia, Georgia, Turcia, Moldova, Ukraina, Bulgaria, Sebia, EAU, Grecia, Franta, SUA, Germania, Austria, Italia, Rusia !

Cu stima,

Radu Auneanu

raduauneanu@yahoo.com

 PLATFORMA PROGRAM

A  FUNDATIEI “MIHAIL NORADUNGHIAN”

 

Fundatia “Mihail Noradunghian” va actiona ca o platforma de lobby in dezvoltarea programelor cultural-educationale, sociale si economice ce pot aparea in relatia bilaterala dintre Romania si Armenia, relatie care vizeaza o mai mare stabilitate si cooperare in toata zona Orientului Apropiat si Mijlociu. Fundatia “Mihail Noradunghian” va desfasura 3 categorii de programe, respectiv:

A. Programele cultural-educationale se vor axa pe facilitarea accesului la informatii specializate si la schimburi culturale variate pe diverse arii curiculare;

B. Programele sociale vor presupune intrajutorarea comunitatilor armenesti din Armenia sau Diaspora;

C. Programele economice vor permite derularea de schimburi comerciale diverse intre Romania, Armenia si tarile Orientului Apropiat si Mijlociu;

Membrii Fundatiei “Mihail Noradunghian” au un spectru socio-profesional extrem de variat, ceea ce evident indica si interese diferite, dar care generic credem ca ar putea fi integrate in cele 3 mari categorii prezentate anterior ! Bugetul Fundatiei “Mihail Noradunghian” este alimentat prin urmatoarele surse:

a). cotizatiile lunare ale membrilor Fundatiei;

b). sponsorizarile primite de la persoane fizice sau juridice;

c). comisioanele de succes incasate la derularea contractelor bilaterale intermediate;

Din punct de vedere cultural-educational, Fundatia “Mihail Noradunghian” isi propune sa faca demersuri in urmatoarele directii:

1. Editarea unei reviste trimestriale, intitulata MERIDIAN, in romana, armeana, engleza, franceza, rusa, turca, araba, farsi, gruzina care sa prezinte aspectele economice, sociale, turistice si culturale ale spatiului geografic la care ne raportam, precum si a unei versiuni electronice;

2. Editarea unor colectii de carte pe tematici culturale variate;

3. Realizarea de filme documentare;

4. Sprijinirea unei gradinite, a unei scoli generale, a unui liceu si a unei

universitati specializata in predarea stiintelor ingineresti, sub egida:

“invatamantul global armenesc, o sansa pentru viitor”;

5. Sprijinirea predarii limbii armene cu cadre specializate, la diverse paliere de studiu considerate;

6. Sprijinirea conservarii patrimoniului cultural armenesc din Armenia si Diaspora;

7. Sprijinirea refacerii lacasurilor de cult ale Bisericii Apostolice Armene;

8. Sprijinirea unor deplasari cu caracter cultural-turistic in zona considerata;

9. Sprijinirea unor activitati cultural-educationale variate, precum si a performantelor individuale: simpozioane, dans, film, teatru, concerte etc;

Din punct de vedere social, Fundatia “Mihail Noradunghian” considera ca trebuie sa sustina urmatoarele categorii de activitati:

1. Sprijinirea integrarii si reconversiei profesionale;

2. Sprijinirea asistentei medicale, juridice si financiar-contabile;

3. Lobby intern si international pentru rezolvarea diverselor aspecte ce ii sunt solicitate;

Din punct de vedere economic, Fundatia “Mihail Noradunghian” va fi o platforma de business orientata catre:

1. Organizarea de misiuni economice pe domenii variate;

2. Derularea de actiuni de marketing in tarile considerate;

3. Intermedieri business;

In derularea activitatilor Fundatiei “Mihail Noradunghian” pot fi atrasi si parteneri specializati pentru realizarea anumitor activitati specifice.

Cotizatia lunara a membrilor Fundatiei va fi de 100 RON/luna pentru anul 2013, cotizatie ce va trebui sa fie platita trimestrial pentru perioada aprilie – decembrie 2013, in primele 10 zile de la inceputul fiecarui trimestru ! Sponsorizarile efectuate se vor incadra in specificatiile prevazute de lege atat pentru persoanele fizice, cat si pentru companii ! Comisioanele de succes se vor negocia functie de specificul contractului intermediat prin Fundatie.

Comitetul Director

One Response to Comunicat din partea Fundației Mihail Noradunghian

  1. Sirush April 3, 2013 at 7:35 pm

    Lobby-ul armean poate supravie?ui mai bine decât organiza?ie masonic?. Nu avem nevoie de ele, într-adev?r.