Mihai Stepan Cazazian

Comunicat din partea Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

    Holy-Sepulchre-2                  

Iubiţi  fraţi şi surori credincioşi întru Hristos

 

             În urmă cu câteva zile am primit de la S.S. Karekin al II-lea o scrisoare  datată   12 iulie 2016,  în care  Sanctitatea Sa ne informa  despre hotărârea  luată de  Consiliul Suprem al Bisericii Armene şi anume: eparhiile armene din Diaspora să  ajute la colectarea de un milion de euro pentru renovarea Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim, adresându-se deasemeni şi eparhiei noastre să participe şi să sprijine acest important apostolat.

Menţionăm faptul că bisericile armeană, greacă şi catolică au căzut de acord despre lucrările de renovare şi restaurare, şi prin estimările primare se vor cheltui 3 milioane de euro, iar fiecare Patriarhie va  aloca  suma de 1 milion de euro.

Dragii mei, armenii, grecii şi catolicii întotdeauna au fost prezenţi în Ţara Sfântă, şi astăzi sub oblăduirea Patriarhiei Armene din Ierusalim se află o mulţime de biserici şi mănăstiri, seminarul JARANGAVORAŢ, având o valoare importantă  pentru întreaga crştinitate şi care sunt vizitate de milioane de pelerin din toate colţurile lumii în fiecare an.

Una din acele locuri sfinte este şi Biserica Sfântului Mormânt, fiind centrul spiritual al creştinităţii. Biserica a fost construită în acel loc unde s-a sfârşit viaţa pământeană a lui Hristos,  acolo petrecându-se ultimile evenimente din viaţa Lui: răstignirea, înmormântarea şi învierea.  Având în vedere  valoarea Bisericii Sfântului Mormânt pentru întreaga creştinitate, Eparhia  Armeană din România, şi în general  toţi armenii din România, împreună cu românii deasemeni, vom fi participanţi la această lucrare cu dăruire  şi de  binefacere.

Donaţiile oferite din toată inima vă rugăm să le viraţi în contul Eparhiei Armene din România deschise la banca Piraeus Bank,   în contul RO70PIRB4201706369001000

Fie ca Dumnezeu să reverse cele mai mari haruri asupra voastră şi se fie încununată cu reuşită  orice lucrare  în folosul neamului şi al bisericii. Amin.

Cu binecuvântare,

Episcop Datev Hagopian

Întâistătătorul Eparhiei Armene din România

 

 Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Armene din România

PATRIARH SUPREM

CATOLICOS

TUTUROR ARMENILOR

SFÂNTUL SCAUN EGIMIADZIN

  nr. 884   /    12 iunie2016

 

ÎNALT PREASFINŢEI SALE DATEV HAGOBIAN

EPISCOP AL EPARHIEI ARMENE DIN ROMÂNIA

BUCUREŞTI, ROMÂNIA

 

Preasfinţia Voastră, în Consiliul Suprem al Bisericii Armene, convocat la Sfântul Scaun din Egimiadzin pe perioada 28-30 iunie a.c., printre alte probleme  dezbătute,  s-a  discutat şi despre scrisoarea trimisă de Î.P.S. Patriarhul armean din Ierusalim, Nurhan Manukyan, din data 29 martie 2016, în care ne solicită ajutorul Sfântului Scaun din Egimiadzin pentru renovarea Mormântului Sfânt al Domnului,  partea financiară  ce ni se cuvine, constând  în valoare de 1 000 000 euro.

Subliniind răspunderea Bisericii Armene şi importanţa la nivel naţional în păstrarea Locurilor Sfinte, Consiliul Suprem a hotărât să sprijine Patriarhia din Ierusalim  cu ajutorul Eparhiilor din Diaspora, ca să  asigure suma necesară.

În acest scop Vă solicităm ca în Eparhia păstorită de Sfinţia Voastră să organizaţi colecte pentru a trimite suma la Sfântul Scaun.

Suntem plin de nădejde, că, laolaltă cu Voia Domnului şi cu ajutorul fiilor noştri binefăcători vom înfăptui renovarea Mormântului Sfânt al Domnului.

Cu ruga către Dumnezeu, Vă dorim multă sănătate, realizări şi toate cele bune în apostolatul Preasfinţiei Voastre.

Cu salut de iubire şi binecuvântare, întru rugăciune,

KAREKIN II

CATOLICOS TUTUROR ARMENILOR

gontag