Mihai Stepan Cazazian

Comunicat / Din partea Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

opaschi

 

Joi 19 mai 2016  PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Arhiepiscopiei Armene din România  s-a întâlnit cu Domnul Victor Opaschi, Secretar de Stat al Secretariatului de Stat pentru Culte din România.

Întâlnirea a avut loc la sediul Secretariatului de Stat pentru Culte, Prea Sfinția Sa fiind însoțit de PC Protoiereu Avedis Mandalian,vicar general al Arhiepiscopiei Armene și de PC Pr Stavrofor Krikor Holca,vicar administrativ.

Întâistătătorul Arhiepiscopiei Armene a exprimat recunoștința întregii comunități armene din România pentru sprijinul financiar primit prin mijlocirea Domnului Victor Opaschi, sprijin datorită căruia lucrările  de refacere a clădirii din incinta Mănăstirii Hagigadar vor fi finalizate până la sfărșitul lunii iunie a acestui an. Inaugurarea clădirii și sfințirea acesteia se vor face cu prilejul Hramului Mănăstirii, în luna august a acestui an, eveniment la care va fi prezent și  Domnul Secretar de Stat Victor Opaschi ca invitat de onoare al Arhiepiscopiei Armene.

În cadrul aceleiași întâlniri PS Episcop Datev a prezentat și problema necesității efectuării unor lucrări de anvergură la clădirea Muzeului Eparhiei Armene “Victoria și Hovsep Dudian”(restaurarea imobilului și amenajarea interioară conform normelor de funcționare ale muzeelor, dar și demararea procesului de restaurare  și conservare a tuturor obiectelor aduse acolo spre păstrare de-a lungul anilor).

IMG_2289-1

Răspunsul Domnului Secretar de Stat a fost mai mult decât încurajator, Domnia Sa asigurându-L pe Întâistătătorul Arhiepiscopiei Armene de tot sprijinul posibil și nu doar pentru satisfacerea acestei solicitări dar și a celorlalte cereri pentru sprijin financiar necesare altor lucrări care urmează a fi începute pe cuprinsul Eparhiei Armene din România  (incinta și zidurile Mănăstirii Hagigadar, finalizarea lucrărilor la biserica din Botoșani și renovarea bisericii Sf Maria din Focșani).

Conducerea Arhiepiscopiei va dispune întocmirea în regim de urgență proiectelor și documentației necesare spre a fi înaintate Secretariatului de Stat pentru Culte.

În cursul întâlnirii care a durat aproape o oră Întâistătătorul Arhiepiscopiei Armene a regăsit în persoana Domnului Victor Opaschi același vechi și sincer prieten al comunității armene din Romănia  dar și un om plin de amabilitate și disponibilitate pe care l-a încredințat încă o dată de prețuirea întregii noastre comunități.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România