Arhiepiscopia Armeana

COMUNICAT / Din partea Arhiepiscopiei Armene din România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

           Din Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil vă transmitem binecuvântarea Noastră și vă informăm că situația în Armenia și Arțakh continuă să rămână foarte încordată datorită agresiunii militare puternice azere, luptele crâncene continua. De a lungul întregii linii de demarcație între Arțakh și Azerbaidjan se dau lupte puternice. În Armenia s-a decretat legea marțială.

               În aceste momente grele, noi trebuie să fim uniți, puternici. Ca Diaspora, noi suntem alături de Patria Mamă și suntem gata să fim de ajutor prin toate mijloacele.

            Cu profundă durere în suflet trebuie să vă informăm că în luptele crâncene care se desfășoară, și partea armeană are victime atât în rândul militarilor, cât și a civililor.

             Duminică, 04 octombrie, a.c. la sfârșitul Sfintei Liturghii, în Catedrala Armeană din București și în toate bisericile din cadrul Eparhiei Armene din România se va face slujbă de Te Deum pentru Armenia, Arțakh și pentru Forțele Armate Armene, apoi se va face slujbă de pomenire pentru sufletele eroilor căzuți  pe câmpul de luptă.

La sfârșitul slujbelor, rugăm pe toți compatrioții noștri și credincioșii creștini să ne unim în curtea Catedralei Armene din București, lângă Khacikar și să ne exprimăm solidaritatea fraților noștri care acum ne apără Patria.

           Rugăm pe toți membrilor din comunitatea armeană să atragă atenția prin mijloace mas media asupra agresiunii Azerbaidjanului, și să ajute la informarea corectă a opiniei publice.

        Fie ca Dumnezeu să aibă în pază Armenia și Arțakh, poporul armean, pe bravii soldați și comandanți ai armatei armene glorioase.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene