Arhiepiscopia Armeana

Comunicat din partea Arhiepiscopiei Armene din România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Ȋn această perioada nemaiîntălnită şi grea pentru fiecare dintre noi, Biserica armeană prin purtarea de grijă a P.S. Episcop Datev Hagopian urmează îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos de a ajuta şi a fi alături de oamenii în nevoi şi în special de cei vârstnici, care în această perioadă se află în stare de izolare la domiciliu conform Ordonanţelor Militare: ,,Flâmănd am fost şi Mi-aţi dat să mânănc, însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau’’ (Matei 25. 35).

Astfel preoţii din cadrul Eparhiei armene împreună cu voluntari (Florin Kevorkian şi Maria Erzian) au împărţit în jur de 70 pachete la Bucureşti şi Constanţa la domiciliu celor vârstnici, pentru a avea pe masă de Paşti cele traditionale precum şi cozonac şi ouă roşii (care au fost sfinţite de câtre P.S. Episcop) şi lumânări aprinse în faţa Sfântului Altar. De asemenea la iniţiativa P.S. Episcop au fost împărţite totodată măşti de protecţie.

Adresăm pe această cale mulţumire şi apreciere d-lui Kirmiziyan Agop, Părintelui Mina de la Biserica Ortodoxă Coptă, Bergi Hovsepian, precum şi d-nei Maria Erzian și Hripsime Ceamurian care prin dărnicia lor au ajutat şi ajută pe cei în nevoie prin punerea la dispoziţie a pachetelor alimentare.

Ȋn perioada sărbătorilor Pascale, Biserica armeană a pătruns în casele enoriaşilor prin slujbele online pentru a binevesti Ȋnvierea Domnului. Pentru tansmisiunea slujbelor online mulţumirea şi aprecierea noastră d-lui Amilcar Petre Iovănescu, enoriaş simpatizant al Bisericii noastre.

Ne rugăm la Bunul Dumnezeu să binecuvânteze pe toţi şi să vă dăruiască sănătate şi revenire la normalitate cât mai curând, să fim din nou împreună în rugăciune şi comuniune.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România