Mihai Stepan Cazazian

COMUNICAT / Din partea Ambasadei Republicii Armenia, în legătură cu evenimentele ce vor avea loc cu ocazia Zilei de 24 Aprilie

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Dragi concetățeni și prieteni din România,

Pe 24 aprilie, armenii din întreaga lume și toată umanitatea vor comemora 105 ani de la Genocidul Armean.

Deși în acest an pademia de COVID-19 a afectat programul evenimentelor și activităților din Armenia, ne putem totuși face simțită prezența în următorul fel:

Pe 23 aprilie, la 21:00, ora Erevan (20:00 ora României), clopotele tuturor bisericilor armene vor răsuna timp de 3 minute, iar în piețele și străzile Erevanului și cele din regiunile Armeniei vor fi stinse luminile.

Vă rugăm să vă alăturați acestui demers și să stingeți luminile din apartamentele dvs., aprinzând, în schimb, la ferestre lumânări sau lanternele telefoanelor. Această acțiune va fi un răspuns simbolic la ceremonia care va avea loc la Tsitsernakaberd și pe care o puteți urmări în direct la televiziunea publică armeană.

Pe 24 aprilie, în Ziua Amintirii Sfinților Martiri ai Genocidului Armean, la 12:00, ora Erevanului (11:00 ora României) clopotele Catedralei Arhiepiscopale Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din București și a tuturor bisericilor armene vor răsuna în memoria victimelor genocidului armean. După ce vor răsuna clopotele, se va ţine o rugăciune de mijlocire către sfinţii noştri martiri de către P.S. Episcop Datev Hagopian. La final, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar in Romania, Sergey Minasyan, deputatul Varujan Vosganian, Președintele Uniunii Armenilor din România și P.S. Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România și Exarh al Eparhiei Armene din Bulgaria vor depune flori la monumentul – khachkar din curtea Catedralei.

În aceeasi zi, începand cu ora 08:00, puteți trimite din străinătate un SMS la numărul 0037433191500 cu datele dvs. (nume, prenume), pentru a confirma participarea Dvs. la această acțiune. Numele cetățenilor care vor trimite mesaje vor fi proiectate pe coloanele Memorialului Genocidului Armean.