Mihai Stepan Cazazian

COMUNICAT de PRESĂ / Primirea de către secretarul de stat Dan Neculăescu a ambasadorului agreat al Republicii Armenia la București, Sergey Minasyan, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

 
Secretarul de stat Dan Neculăescu l-a primit astăzi, 9 ianuarie 2018, pe ambasadorul agreat al Republicii Armenia la București, Sergey Minasyan, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Cu acest prilej, secretarul de stat a exprimat interesul pentru un nou impuls în relațiile bilaterale în perioada următoare, în special pe palierele dialogului politic și cooperării în domeniile economic și cultural. De asemenea, a salutat semnarea, la 24 noiembrie 2017, în marja Summit-ului Parteneriatului Estic de la Bruxelles, a Acordului de Parteneriat Consolidat și Cuprinzător între Uniunea Europeană și Republica Armenia, reiterând susținerea României pentru aprofundarea cooperării UE – Republica Armenia. Totodată, Dan Neculăescu a evidențiat sprijinul României pentru organizarea, la Erevan, în 2018, a Summit-ului Organizației Internaționale a Francofoniei, prezentând acțiunile concrete derulate de țara noastră în 2017 pe dimensiunea francofonă, în special rezultatele Conferinței femeilor francofone din noiembrie 2017.

Ambasadorul agreat al Republicii Armenia a menționat ca priorități ale mandatului său dinamizarea contactelor bilaterale, inclusiv la nivel înalt, cu utilizarea oportunităților oferite de organizarea la Erevan a Summit-ului Organizației Internaționale a Francofoniei, precum și dezvoltarea dimensiunii economice a relației bilaterale. De asemenea, a exprimat satisfacția față de politica României în domeniul protecției drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale, în particular în ceea ce privește situația minorității armene din România. Totodată, a reliefat dorința amplificării  contactelor people-to-people și a relațiilor în plan cultural-educațional între România și Republica Armenia.

http://www.mae.ro/node/44580