Mihai Stepan Cazazian

Comunicat de presă – MAE

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu ambasadorul Republicii Armenia în România, Hamlet Gasparian.

 

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut astăzi, 27 martie, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Armenia la București, Hamlet Gasparian. Discuțiile s-au focalizat asupra temelor de interes în relațiile bilaterale și continuarea dialogului politic bilateral, în contextul în care, în decembrie 2016, s-au aniversat 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Republica Armenia.

Șeful diplomației române a subliniat necesitatea acordării unei atenții sporite relațiilor economice, inclusiv prin organizarea unei noi sesiuni a Comisiei Mixte Interguvernamentale de cooperare economică și tehnico-științifică. Totodată, ministrul român al afacerilor externe a apreciat cooperarea dintre România și Republica Armenia la nivelul organizațiilor internaționale și a menționat în acest sens sprijinul țării noastre pentru organizarea în 2018, la Erevan, a Summit-ului Organizației Internaționale a Francofoniei. În cadrul discuțiilor a fost abordată, de asemenea, și relația UE — Republica Armenia, inclusiv din perspectiva Acordului de Parteneriat Consolidat și Cuprinzător.

La rândul său, ambasadorul Hamlet Gasparian a exprimat susținere pentru dinamizarea dialogului politic bilateral și pentru valorificarea potențialului cooperării economice. A abordat aspecte legate de dezvoltarea relațiilor în plan cultural-educațional, exprimând interesul pentru încheierea unui nou Program de cooperare în domeniile culturii și educației între România și Republica Armenia.

Direcția Purtător de Cuvânt și Comunicare

https://www.mae.ro