Mihai Stepan Cazazian

COMUNICAT DE PRESĂ /Întrevederea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu omologul armean, Zohrab Mnatsakanyan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut joi, 5 decembrie 2019, o scurtă întrevedere cu omologul armean, Zohrab Mnatsakanyan, în marja Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), desfășurat la Bratislava.

Discuțiile celor doi miniștri au vizat modalitățile de dinamizare a dialogului politic și a cooperării economice bilaterale, inclusiv prin utilizarea contextului favorabil creat prin operarea cursei aeriene directe București-Erevan (inaugurată la 3 aprilie 2019) și implementarea Acordului de Parteneriat Cuprinzător și Consolidat UE-Republica Armenia.

Șeful diplomației române a reliefat importanța reluării lucrărilor Comisiei Mixte Interguvernamentale de cooperare economică și tehnico-științifică. A pledat pentru continuarea cooperării bilaterale dinamice în planul culturii și educației, amintind, în acest context, că popoarele român și armean împărtășesc o îndelungată tradiție de cooperare și bună înțelegere, ce a generat numeroase realizări în planul culturii, istoriografiei și spiritualității.

Ministrul Bogdan Aurescu a salutat progresele înregistrate în implementarea Acordului de Parteneriat Cuprinzător și Consolidat UE-Republica Armenia, reliefând disponibilitatea părții române de a contribui concret în acest proces.

Partea armeană a împărtășit evaluările privind importanța dinamizării dialogului politic și a intensificării cooperării practice între România și Republica Armenia. A reliefat, totodată, importanța conferită de partea armeană dezvoltării relațiilor cu UE, în special sub aspectul oportunităților create prin implementarea Acordului de Parteneriat Consolidat și Cuprinzător.

mae.ro