Mihai Stepan Cazazian

COMUNICAT DE PRESĂ / Întrevederea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu Edward Nalbandian, ministrul armean al afacerilor externe

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

mae 1

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a avut sâmbătă, 7 februarie 2015, o întrevedere bilaterală cu omologul armean, Edward Nalbandian, în marja Conferinței internaționale de securitate de la München.

Cei doi miniștri de externe au discutat despre perspectivele relațiilor româno-armene, la nivel politic, respectiv economic. Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat interesul pentru dezvoltarea și aprofundarea relațiilor bilaterale, invitându-l pe omologul său armean la București și încurajând alte contacte politice de nivel, inclusiv pe linie parlamentară.

Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat deschiderea României pentru consolidarea cooperării economice dintre cele două țări, inclusiv prin organizarea în acest an a unei noi sesiuni a Comisiei Mixte Economice. Oficialul român a mai arătat că relațiile între autoritățile locale din România și Armenia reprezintă un model eficient de cooperare și a asigurat tot sprijinul său pentru continuarea acestei interacțiuni.

Șeful diplomației române a reiterat susținerea României pentru dezvoltarea relațiilor de cooperare ale Armeniei cu Uniunea Europeană și a salutat evoluțiile înregistrate în dialogul UE — Armenia, inclusiv în cadrul sesiunii Consiliului de Cooperare UE — Armenia, organizat la 20 ianuarie 2015, la Bruxelles. Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat speranța României pentru convenirea unui cadru contractual care să reflecte consolidarea cooperării Armeniei cu UE, printr-o preluare cât mai extinsă a aspectelor negociate anterior în cadrul Acordului de Asociere.

http://www.mae.ro