Redactor

COMUNICAT DE PRESA / Inițiativa “50 PLUS”, declanșată de diferite comunități din Diaspora mobilizează componentele FONDULUI ARMENIA în activitatea de distribuire a resurselor

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Erevan 22.10.2020

Fondul Armenia – Erevan lanseaza actiunea “50 PLUS “ prin preluarea la nivel central a noii initiative de strângere și distribuire de resurse destinate finantării proiectelor Fondului  si incepută recent in comunitati din Europa Occidentala si S.U.A., cuprinzand deja o multitudine de activisti.

Este vorba despre o noua etapa în opera de permanentă strângere a legaturii dintre patria mama si diaspora. Initiativa are ca scop stimularea efectuarii donatiilor cu frecvență lunară pentru ca finantarea proiectelor implementate de fundatie sa aiba o mai buna continuitate. Donatorii sunt indemnati sa selecteze optiunea de donație lunară in platformele online înfiintate special de centrala Fondului Armenia sau de filialele si reprezentanșele acestuia pentru diferitele campanii de donatie iar suma aleasă pentru donatie să fie 50 de euro, 50 de USD sau in alte monede donatorii inregistrandu-se astfel in randurile initiativei mondiale intitulata “50 Plus”.

Dacă 1 milion de armeni doneaza 50 de USD pe luna un simplu calcul ne arata că într-o luna se strang 50 de milioane de dolari respectiv 600 de milioane de dolari intr-un an. Un flux constant de fonduri va permite o rapida implementare a proiectelor umanitare , o planificare pe termen lung si gasirea de  solutii problemelor strategice care apar.Disponibilitatea unor asemenea fonduri va permite Fondului Armenia sa aiba programe de raspuns rapid si sa rezolve provocari neprevazute din cadrul proiectelor din tara si din diaspora.

“Acum cand milioane de armeni s-au ridicat ca unul si vocea noastra este auzita initiativa “50 Plus”reprezinta etapa unificarii resurselor noastre globale ca o garantie a unei dezvoltari prospere, stabile si durabile a patriei noastre” a spus Haykak Arshamyan-directorul executiv al Fondului Armenia.

Armine Tokhmakhyan

Purtator de cuvânt- Fondul Armenia

Traducere si adaptare Garabet Haciaturian

Reprezentant national al Fondului Armenia in Romania

24.10.2020