Mihai Stepan Cazazian

COMUNICAT DE PRESĂ / Aniversarea a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

sigla 2

 
 

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea, la 17 decembrie 2016, a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica Armenia.

România a fost unul dintre primele state care au recunoscut independența Republicii Armenia, la scurt timp după proclamarea sa. Câteva zile mai târziu, la 17 decembrie 1991, a fost semnat la București Acordul privind Stabilirea Relațiilor Diplomatice între România și Republica Armenia.

Popoarele român și armean împărtășesc o îndelungată tradiție a cooperării și bunei înțelegeri, fapt ce a condus la numeroase realizări în planul culturii, istoriografiei și spiritualității, toate acestea constituind astăzi fundamentul relațiilor dintre România și Republica Armenia.

De-a lungul timpului, comunitatea armeană istorică din România a adus o contribuție importantă la dezvoltarea politică, economică și spirituală a țării noastre.

În prezent, relațiile româno-armene continuă să se dezvolte și să se extindă, instrumente importante în acest sens fiind programele succesive de cooperare în domeniul culturii, educației și științei, ca și raporturile stabilite la nivelul unităților administrativ-teritoriale din cele două țări. Acestea creează premise solide pentru dezvoltarea în continuare a dialogului politico-diplomatic, pe linie guvernamentală și parlamentară, precum și a cooperării bilaterale româno-armene în toate domeniile.

http://www.mae.ro/node/39709