Redactor

COMUNICAT DE PRESĂ Ambasada Republicii Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pe 24 aprilie, în Ziua Amintirii Sfinților Martiri ai Genocidului Armean, clopotele Catedralei Arhiepiscopale Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din București și a tuturor bisericilor armene au răsunat în memoria victimelor genocidului armean.

După ce au răsunat clopotele, s-a ţinut o rugăciune de mijlocire către sfinţii noştri martiri de către P.S. Episcop Datev Hagopian.

Având în vedere restrictiile legate de pademia de COVID-19, la eveniment au participat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar in Romania, Sergey Minasyan, deputatul Varujan Vosganian, Președintele Uniunii Armenilor din România, care, alături de P.S. Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România și Exarh al Eparhiei Armene din Bulgaria au depus flori la monumentul – khachkar din curtea Catedralei, din partea tuturor armenilor din Romania.

Cu o zi înainte, pe 23 aprilie, Președintele Uniunii Armenilor din România, deputatul Varujan Vosganian si Președintele Grupului Minorităților Naționale, deputatul Varujan Pambuccian au făcut o declarație politică la Parlamentul României, referitoare la cei 105 ani de la Genocidul Armean.

În seara aceleiași zile, armenii din Romania si întregul popor armean s-au alăturat acțiunii  „momentul luminos de reculegere”

În aceste zile, in toate locurile în care există populație armeană, se desfășoară evenimente dedicate celor 105 de la Genocidul Armean și memoriei Sfinților Martiri ai Genocidului Armean de catre structurile comunitare și bisericești.

24 APRILIE 2020