Redactor

COMUNICAT de PRESĂ al Fondului Armenia (centrala) privind acordarea de sprijin umanitar urgent comunității armene din Siria (09.02.2023)

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Având în vedere cutremurul devastator din 6 februarie a.c., care a  înrăutățit situația de  criza umanitară din Siria care se desfășoară de ani de zile, Fondul  Armenia oferă sprijin financiar celor 15 instituții de învățământ armene care operează în Alep, precum și celor din  Damasc, Latakia și Kesab.

Cei 100 000 de dolari USD donați prin filiala franceză a Fondului Armenia vor fi direcționați către aceste instituții de învățământ, unde aproximativ 1100 de cadre didactice și personal tehnic isi desfasoara activitatea. De asemenea structurile de învățământ comunale și bisericești, afectate de cutremur, printre altele:, Seminarul Naţional „Karen Yeppe” din Alep, Şcoala „Kilikean” şi Adapostul Naţional , vor primi o parte din fondurile  necesare tot din  aceasta donatie.

Acest program umanitar urgent este implementat în Siria de către ambasada Republicii Armenia în strânsă colaborare cu biserica și cu implicarea altor structuri comunitare.

De menționat că programul anterior de asistență pentru armenii sirieni a fost implementat în 2020, când din cauza epidemiei de coronavirus din Siria, sănătatea și situația socio-economică din țara  s-au înrăutățit. Fondul a oferit atunci 70.000 USD unor institutii de învătamant care operează în Siria , precum și pacienților internați din Siria cu diagnostic de boală coronavirus. Fondul-Armenia își exprimă sprijinul pentru victimele cutremurului și fiind credincios misiunii sale pan-armene, stă ferm alături de armenii sirieni.

Fondul Armenia , înființat în 1992, este cea mai mare fundație necomercială din Armenia ,este organizația al cărei scop este să creeze o rețea pan-armeană, să sprijine Armenia și armenii din lume și implementează programe care asigură dezvoltarea stabilă și echilibrată a Armeniei și a Artsakh. Fondul -Armenia  a implementat aproximativ 1500 de proiecte mari în timpul activității sale în domeniile educației, asistenței medicale, securității sociale, artelor și sportului, în infrastructură, locuințe și dezvoltare comunitară, îmbunătățirea calitătii vietii a mii de beneficiari. Activitatea fondului este realizată de 19 organizații locale care operează în 18 țări prin participarea efectiva și sprijinul organismelor și organizațiilor partenere. si al cetatenilor

Traducerea si adaptarea

Garabet Haciaturian

Reprezentant national al Fondului Armenia in Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *