Mihai Stepan Cazazian

COMUNICAT / Arhiepiscopia Bisericii Armene din România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

        Luna mai este consacrată în istoria poporului armean drept lună a victoriilor și a eroilor. În acest an – 2018 – „la 28 Mai” atât în Armenia, cât și în diaspora – acolo unde sunt comunități armenești  numeroase, se marchează cu mult fast jubileul unui centenar de la luptele eroice din mai și de la Proclamarea Primei Republici Armene. 

        Sărbătorim amintirea acelor zile glorioase când, în condiții deosebit de grele, poporul nostru care a depășit un genocid, a găsit în sine puterea de a-și restaura independența și a proclama Prima Republică Armeană.

        Eparhia armeană din România, de asemenea, se mobilizează și ea în vederea pregătirii evenimentelor și inițiativelor legate de această mare sărbătoare.

        Cu acest prilej, duminică, 27 mai, a.c., vă invităm pe toți la Catedrala Arhiepiscopală 

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, pentru a participa la evenimentul dedicat împlinirii unui secol de la eroicele lupte din mai și Proclamarea Primei Republici Armene.

        Prezentăm mai jos orarul evenimentelor:

        –  ora 10:30  –  Sfânta Liturghie  închinată sărbătorii de Duminica Rusaliilor, oficiată de întâistătătorul Eparhiei Armene din România, Prea Sfinția Sa Episcop Datev Hagopian, și participarea păstorului spiritual al comunității armene din Constanța, prea cucernicul părinte paroh Oshakan Khachatryan;

        – ora 12:15 – Slujba de laudă și mulțumire cu ocazia sărbătoririi Republicii;

        – ora 12:30 – Depunerea de coroane la  monumentul generalului Antranig Ozanian, aflat în curtea bisericii, închinate vitejilor luptători ai oraşului Şuşi, dar și, în general, ai Arțakhului, precum și celor căzuți la Baș Abaran, Sardarabad, Karakilisa, dar și  eternei amintiri a fiilor armeni jertfiți în timpul evenimentelor Marii Uniri a României.

        – ora 13:00 – Agapă sărbătorească, dansuri și cântece armenești în grădina Arhiepiscopiei.

 

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Armene din România