Mihai Stepan Cazazian

Companiile aeriene care au primit permis pentru zboruri regulate către Armenia își pot relua cursele

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

YEREVAN, 11 SEPTEMBRIE, ARMENPRESS. Toate companiile aeriene, care au primit în trecut permisiunea de a efectua zboruri regulate către Armenia, își pot relua zborurile începând cu 12 septembrie, a declarat pentru Armenpress șeful interimar al departamentului de reglementare a transportului aerian din cadrul Comitetului aviației civile, Stepan Payasyan, comentând problema reluării de zboruri regulate după sfârșitul stării de urgență.

Armenia a ridicat starea de urgență legată de coronavirus pe 11 septembrie, de la ora 17:00, ceea ce înseamnă că țara ridică restricțiile adoptate și va restabili permisiunile acordate companiilor aeriene.

„Începând cu 12 septembrie, toate companiile aeriene, care au permis de a zbura în Armenia, pot începe să opereze zboruri regulate fără a depune nicio cerere. La sfârșitul lunii martie, am acordat permisiunea tuturor companiilor aeriene care operau zboruri regulate către Armenia. Au această permisiune până pe 24 octombrie. Aceste companii aeriene sunt Air France, Aeroflot, Fly Dubai, Qatar Airways, Air Arabia și multe altele ”, a spus Payasyan, adăugând că după data de 25 octombrie până în martie 2021, companiile aeriene trebuie să depună cerere pentru permisul de zboruri regulate.

„Așteptăm ca toate companiile aeriene care dețin permis să poată opera în Armenia, iar cele care nu dețin permisul pot solicita Comitetului aviației civile pentru a le elibera autorizația într-o perioadă scurtă de timp ”, a spus Stepan Payasyan.