Mihai Stepan Cazazian

Compania sud-coreeană Youngsan vrea să deschidă o linie de montaj, pentru autobuze, în Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Un proiect comun între compania sud-coreeană Youngsan și Fondul Național Armean de Interes Armean (ANIF) are în vedere crearea unei fabrici de autobuze în Armenia.

Autobuzele asamblate în Armenia sunt așteptate să fie exportate pe piața Uniunii Economice Eurasiatice (EAEU), a declarat președintele ANIF, David Papazyan.

El a spus că sunt în derulare discuții și cu alte companii și au drept scop transformarea Armeniei într-un hub industrial.

“Fondul va cofinanța o parte a proiectului și va deține între 40 și 49% din acțiuni”, a spus David Papazyan.

Investițiile totale vor atinge 4,4 milioane dolari, din care aproximativ 1 milion USD vor fi finanțati de Fondul Național Armean de Interes, puțin peste un milion de dolari de către un investitor străin și 2,3 milioane USD dolarii rămași vor fi împrumutați de la o bancă comercială armenească. Împrumutul va fi făcut într-o asociere în comun a celor două părți.

Materiile prime pentru autobuze vor fi inițial importate, dar se așteaptă să fie produse în Armenia într-o etapă ulterioară, a spus președintele Fondului.

Lansarea societății este planificată pentru acest an. Locația exactă a fabricii nu a fost încă decisă dar trei opțiuni sunt luate în considerare.