Mihai Stepan Cazazian

Compania „Armenia Wine” a primit dreptul exclusiv de a exporta vinuri bio, în Statele Unite și țările UE

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Organizația internațională „EcoCert”, care exercită controlul direct asupra celui mai mare program de viticultură și vinificație din Armenia, a acordat companiei „Armenia Wine” o licență de export de vinuri ecologice în Statele Unite și UE.

Compania „Armenia Wine” dezvoltă 11 soiuri europene de struguri pe o suprafață totală de 75 de hectare de viță de vie ecologică.

Terroir-ul armean este pur și simplu un mediu perfect pentru viticultura ecologică.” Această declarație a consultantului șef francez al companiei, Jean Baptiste-Sula, a reprezentat începutul drumului viticulturii ecologice pentru „Armenia Wine”.

De la începutul anului, compania a reușit una dintre realizările așteptate și importante. Podgoriile „Armenia Wine” au trecut cu succes de noua etapă a auditului european și au primit și certificarea „USDA organic” de la compania „EcoCert”. Acest certificat îndeplinește standardele americane.

Vinificația ecologică este o direcție în curs de dezvoltare dinamică pe piața globală. În 2022, aproximativ 1 miliard de sticle de vin organic au fost vândute în întreaga lume, reprezentând 3,6% din piața globală a vinului. Franța, Spania și Italia sunt printre primii 3 lideri în viticultura ecologică și vinificație.

Vinul organic „Bione” este primul care poate fi deja vândut în țările UE și Statele Unite ale Americii.

după armenews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *