Redactor

Comentariul secretarului de presă al MAE din Armenia despre teroarea psihologică și încălcarea drepturilor copiilor armeni de către Azerbaidjan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Suntem șocați de atitudinea inadmisibilă a părții azere față de copiii care s-au întors în Nagorno-Karabakh pe 17 ianuarie, care au fost lipsiți de îngrijirea părintească și despărțiți de familiile lor timp de aproximativ 40 de zile ca urmare a blocării coridorului Lachin.

După cum se vede clar în videoclipurile publicate de partea azeră, „activiștii ecologici” purtându-se ca teroriști, au oprit vehiculul care transporta copiii acasă, în Nagorno-Karabakh prin Coridorul Lachin, au strigat demonstrativ, au intrat în vehicul purtând măști , i-au filmat ilegal pe copii și i-au supus violențelor psihologice: în urma tuturor acestora, copiii au fost supuși terorii psihologice, ducând la leșinul unuia dintre ei.

Aceste acțiuni ale părții azere sunt exemple vii ale politicii la nivel de stat de ură și ostilitate față de armeni și deplasarea armenilor din Nagorno-Karabakh – chiar și la nivelul țintirii copiilor. Un astfel de comportament nu are nicio justificare atât în dimensiunea juridică internațională, cât și în dimensiunea uman-morală.

Organizațiile și instituțiile internaționale responsabile cu protecția drepturilor copiilor, reprezentanții umanității civilizate ar trebui să ofere o evaluare clară a acestui comportament condamnabil al părții azere pentru a preveni incidente similare pe viitor.

https://www.mfa.am/en/interviews-articles-and-comments/2023/01/19/spox_comment_children/11831

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *