Mihai Stepan Cazazian

COMEMORARE / Grigore Găină (2 noiembrie 1910 – 18 noiembrie 1987)

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

gaina 2

 

Duminică, 18 octombrie 2015, Uniunea Armenilor din Suceava a comemorat pe domnul Grigore Găină, președintele comunității armenești din Suceava din perioada postbelică.

Comemorarea a avut loc mai întâi în biserica Sfânta Cruce, la finalul slujbei duminicale, oficiate de preotul Mandalian, apoi s-a prezentat un scurt material în Școala Armenească despre personalitatea lui Grigore Găină.

Avocat, președintele Colegiului Avocaților din Suceava, ofițer în rezervă, a făcut parte din Divizia 8 Infanterie în timpul celui de-al doilea război mondial și din cadrul Regimentului 11 Roșiori, a absolvit cursurile Școlii Superioare de Război din București, a fost un apropiat al Mareșalului Ion Antonescu, iar aghiotantul lui pe front a fost un alt armean sucevean, domnul Hacerian. Ambii se odihnesc pentru eternitate în cimitirul armenesc Prunkul din Suceava.

 

gaina 3

Grigore Găină a fost președintele comunității armenești în timpuri grele, în perioada postbelică, dar membrii comunității armenești au un mare merit: în nici o clipă nu s-au dezis de credința creștină și de biserica armeană!

gaina 5

Materialele utilizate pentru realizarea materialului despre Grigore Găină provine de la domnul doctor Ioan Costea, finul lui Grigore Găină, căruia comunitatea îi mulțumește pe această cale.

Corina Derla

18 octombrie 2015