Mihai Stepan Cazazian

CNN / Documentar despre Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Un documentar prezentat pe CNN International în acest weekend încearcă să exploreze Armenia sub diferite aspect de la inventivitatea  tinerilor, la dragostea nației  pentru  șah, de la tulburătoarea istorie a armenilor la tradițiile lor.

Centrul Tummo pentru Tehnologii Creative  din Erevan este prezentat ca unul dintre mediile educaționale de mare succes pentru tinerii dotați care fac inovații în folosul nației lor. Echipa CNN a vizitat, de asemenea, Academia de Șah din capitală armeană șahul  fiind inclus în programa școlară din Armenia.

Autorii documentarului au vizitat mănăstirea Geghard și singurul templu păgân din țară aflat la Garni, menționînd că Armenia a fost primul stat care a adopta creștinismul ca religie oficială  în anul 301 d.Hr.

Subliniind faptul că Armenia este acasa, pentru doar 3 din aproximativ 10 milioane de armeni care trăiesc în lumea de astăzi, documentarul prezintă experiența din cadrul organizației Birthright Armenia a mai multor tineri armeni din diaspora care și-au regăsit  rădăcinile istorice, luînd parte la acest program.