Redactor

CLUJ / Vizita ambasadorului Armeniei, E.S. Sergey Minasyan la Universitatea Babeș-Bolyai

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

De curând ambasadorul Republicii Armenia din România, dl. Sergey Minasyan a avut o întâlnire cu noua conducere a celei mai prestigioase universități din România, UBB.

Alături de rectorul prof univ dr Daniel David, prof univ dr Corin Braga, prorectorul universității, în prezența domnilor Tudor Sălăgean, director al Institutului de Armenologie din Cluj Napoca şi adjunctul acestuia, Sebesi Karen Attila, au trecut în revistă posibilitățile de conlucrare academică între UBB şi diferite universități din Republica Armenia.

Rectorul Daniel David şi-a arătat o maximă deschidere pentru a implementa un sistem de burse reciproce, și de a promova bilateral tot ce înseamnă învățământ şi cultură de înaltă calitate.

La încheierea întrevederii cele două părți s-au angajat ca periodic să evalueze proiectele şi diferitele etape de conlucrare transfrontalieră.

În continuarea acestei întâlniri cei prezenți s-au deplasat la sediul Institutului de Armenologie din Cluj Napoca, entitate academică şi culturală unică în această parte a Europei şi care îşi desfăşoară activitatea sub auspiciile Universității Babeş-Bolyai.

Ca o încoronare al acestei zile prof dr Corin Braga a participat la a IX-a ediţie a Zilei Culturale Armene din Cluj, unde a susținut şi o scurtă alocuțiune alături de personalități de seamă ale Clujului.