Redactor

CLUJ NAPOCA / Expoziţia artistului fotograf Garik Avanesian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

garik 1

Ediţia a IV-a a Festivalului Internaţional „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, organizat de Asociaţia „Euro Foto Art” sub patronajul Ministerului Culturii, va oferi posibilitatea vernisării în Cluj-Napoca a unei expoziţii de artă fotografică din Cehia. Datorită generozităţii Centrului de Cultură Urbană „Casino”, pe simezele acestui spaţiu de excepţie vor fi instalate creaţiile de mare format ale reputatului artist fotograf Garik Avanesian MFIAP din Praga (Republica Cehă).

Expoziţia cuprinde 50 de fotografii de format 40 x 60, respectiv 70 x 130 cm, care prezintă viaţa armenilor. Publicul va putea admira mai multe portrete de o înaltă ţinută artistică, o serie de socio-fotografii realizate în diferite părţi ale Armen iei, cu mesaje deosebite.

Ciclul de fotografii alb-negru şi color intitulat Munţii Karabakh, fotografiat în anul 2007, este o poveste vizuală deosebită a oamenilor care trăiesc în această parte a lumii. În ansamblu, expoziţia va oferi publicului vizitator posibilitatea cunoaşterii armenilor, iar pentru artiştii fotografi modele deosebite de abordare a unor genuri ale artei fotografice.garik 2

Artistul fotograf expozant Garik Avanesian MFIAP s-a născut în anul 1959 la Baku (Azerbaidjan) şi este publicist. Din anul 1995 trăieşte la Praga (Republica Cehă). În anul 2012 a obţinut distincţia de onoare MFIAP. Este preşedintele Federaţiei Cehe de Artă Fotografică (organizaţie parteneră a Asociaţiei “Euro Foto Art”) şi redactorul şef al revistei PhotoART. Din anul 2014 este directorul Saloanelor Internaţionale de Artă Fotografică organizate de Federaţia Cehă de Artă Fotografică sub patronajul Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP). Vernisajul expoziţiei a avut loc marţi, 2 februarie 2016, fotografiile expuse fiind prezentate de Prof.univ. dr. Eugen Moritz; expoziţia a fost deschisă oficial de artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, preşedinetele Asociaţiei “Euro Foto Art” şi directorul Festivalului Internaţional.

Momentele muzicale au fost oferite de artiştii formaţiei “Tarisznyás” din Cluj-Napoca, care au interpretat mai multe piese muzicale din repertoriul popular maghiar.

 

Expoziţia organizată în parteneriat cu Fotoclubul “STARS” din localitate, sub patronajul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, va rămîne la dispoziţia publicului pînă în 14 februarie 2016, în zilele de lucru între orele 8-19. Accesul publicului este gratuit – se spune într-un comunicat al Asociaţiei “Euro Foto Art” transmis redacţiei.

http://ziarulfaclia.ro

garik 3