Mihai Stepan Cazazian

CLUJ / Despre flori, ciocolată, parfum și gusturi armenești

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

13321650_254839188206709_5919921372553061701_n

Ioana Cadar, organizatorul și totodată directorul evenimentului Foto: www.directmultimedia.ro

Ioana Cadar, organizatorul și totodată directorul evenimentului
Foto: www.directmultimedia.ro

Ieri, în Sala Tonitza a Muzeului de Artă din Cluj, a avut loc o întîlnire premergătoare unei adevărate premiere în ceea ce privește un spectacol grandios ce urmează să fie susținut de către maestrul Araik Galstyan în data de 12 iunie. Ioana Cadar, organizatorul și directorul de International Wedding Project by Araik Galstyan în România a prefațat spectacolul demonstrativ GRAND WORLD WEDDING SHOW by Araik Galstyan ce va avea loc pe 12 Iunie 2016, ora 18.00. De asemenea, Karen Sebesi, de data aceasta în calitate de reprezentant al comunității armene din România, a rostit o alocuțiune foarte apreciată de către cei prezenți. 

Ioana Cadar a vorbit și despre workshop-urile din perioada 8-11 iunie 2016:

-Workshopul din perioada 8-11 Iunie 2016  adresat floristilor participanti, se va baza pe concepte novatoare pentru Romania, deschizand  astfel calea floristilor romani si europeni spre un nou mod de gandire si abordare conceptuala in folosirea florilor, structurilor  si materialelor naturale .

-Scopul proiectului este unul educational dar si socio cultural artistic. Workshop-urile vor fi  ateliere  de formare profesionala cu participare interactiva. Participantii la ateliere il vor avea ca profesor pe maestrul designer international Araik Galstyan, asistat de designerul florist Ruslan Valiev din Armenia.

-Maestrul va preda unui numar de 20 floristi care provin din Romania, Republica Moldova,Ungaria,Serbia,Suedia si Armenia.

Toti participantii vor primi certificate de participare.

Karen Sebesi, vorbind despre lumea armenilor, flori și dulciuri. Foto: www.directmultimedia.ro

Karen Sebesi, vorbind despre lumea armenilor, flori și dulciuri.
Foto: www.directmultimedia.ro

-Spectacolul din data de 12 iunie se va desfasura incepand cu ora 18.00 in curtea interioara a Muzeului de Arta din Cluj, pe scena. Sunt asteptate peste 300 persoane din mediul floristic, cultural, institutional si oficialitati. In prima parte a spectacolului va sustine si demonstra pe lucrarile impresionante ca dimensiuni,culori si forme renumitul maestru designer Araik Galstyan. In cea de-a doua parte a spectacolului modele profesioniste vor defila cu creatii vestimentare ale designerilor romani accesorizate cu creatii inedite by Araik Galstyan (despre cariera căruia puteți citi pe  www.araikgalstyan.com).

Karen Sebesi, realizator de emisiuni pentru TVR Cluj și un fervent susținător al cauzei minorității armene din România (cel care are în arborele genealogic strămoși armeni) a rostit cîteva foarte apreciate de către cei prezenți. El a spus, glumind puțin, că acolo unde sînt flori și dulciuri, armenii sînt întotdeauna prezenți. Asta pentru că în afara florilor, care vor ține capul de afiș al manifestărilor, evenimentul este susținut de către sponsori care oferă sucuri naturale și ciocolată românești de foarte bună calitate. De asemenea, Karen Sebesi este cel care a realizat legătura dintre acest eveniment și comunitatea armenilor din România, prin cuvîntul rostit ieri transmițînd de altfel tot suportul acestei comunități în ceea ce privește manifestările ce vor avea loc.

OVIDIU BLAG