Arhiepiscopia Armeana

Clopotele tuturor bisericilor Eparhiei Armene din România vor răsuna pe 23 aprilie ora 20°° și pe 24 aprilie orele 11°°

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

          În fiecare an, pe 24 aprilie, armenii din întreaga lume comemorează primul Genocid al sec XX: masacrarea a un milion și jumătate de armeni de către Imperiul Otoman.  Cu 105 ani în urmă, un popor pașnic și creator a fost supus masacrului și genocidului; o crimă abominabilă, care  nici până astăzi nu a fost condamnată de către lumea civilizată.

           Prin binecuvântarea S.S. Catolicos al Tuturor Armenilor, Patriarh Suprem  Karekin al II-lea, pe 23 aprilie ora 21°°, ora Armeniei (20°° ora României), vom stinge în casele noastre luminile și vom aprinde lumânări. La aceeași oră vor răsuna clopotele bisericilor cu o durată de 3 minute. Pe 24 aprilie ora 12°°, ora Armeniei, (11°° ora României), se va ține un minut de reculegere în memoria martirilor Genocidului Armean. După care din nou vor răsuna clopotele bisericilor armene cu o durată de trei minute.

           Împreună cu toate Eparhiile armene din toată lumea și Eparhia Armeană din România va participa la acest ceremonial. Pe 23 și 24 aprilie, la orele menționate, vor răsuna și clopotele Catedralei Armene SFINȚII ARHANGHELI din București și al tuturor bisericilor  Eparhiei Armene din România. Pe 24 aprilie, ora 11°° se va ţine rugăciune către sfinţii noştri martiri de către P.S. Episcop Datev Hagopian pentru a fi mijlocitor la Domnul pentru noi cei de astazi şi pentru generaţiile care vor veni și vor fi depuse flori la Hacikarul ridicat în memoria martirilor Genocidului.

          Adresăm un îndemn tuturor credincioșilor, în condițiile grele create de pendemie, să se unească prin rugăciuni cu clericii noștri și să cerem prin mijlocirea  sfinților martiri ca bunul Dumnezeu să ne dăruiască sănătate, pace și viață fără primejdii.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România