Mihai Stepan Cazazian

CERCETARE | Oamenii de știință armeni devin eligibili pentru cel mai mare program de finanțare al UE

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Acordul privind participarea Republicii Armenia la programul-cadru de cercetare și inovare „Orizont Europa” a fost semnat între Uniunea Europeană și Armenia la 12 noiembrie la Bruxelles. Ministerul Educației, Științei, Culturii și Sportului din Republica Armenia informează că Republica Armenia devine o țară pe deplin asociată cu programul Uniunii Europene „Orizont Europa”, iar oamenii de știință armeni devin eligibili pentru oportunități în UE. cel mai mare program de finanțare cu un buget de 95,5 miliarde USD.

Acordul a fost semnat de Anna Aghajanyan, șeful Reprezentanței Republicii Armenia pe lângă Uniunea Europeană, ambasador extraordinar și plenipotențiar în Regatul Belgiei, și Signe Ratso, director general adjunct al Comisiei Europene pentru cercetare și inovare.

Ministrul adjunct al Educației, Științei, Culturii și Sportului, Artur Martirosyan, a menționat că participarea Armeniei la programul „Orizont Europa” este un pas important pentru dezvoltarea sistemului național de cercetare armeană, o oportunitate de a acumula noi cunoștințe și experiențe.

Lansat în 2021, programul „Orizont Europa” va dura până în 2027. Participarea la program oferă oamenilor de știință armeni oportunitatea de a se integra în spațiul științific european, de a utiliza infrastructura științifică a țărilor UE și de a participa la cercetări științifice de nivel mondial.

ARMENPRESS