Mihai Stepan Cazazian

Cel mai vechi festival de film din Europa și-a desemnat câștigătorii sâmbătă 10 septembrie 2016

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

img_0651

Marele regizor filipinez, Lav Diaz, cunoscut pentru filmele sale lungi, introspective este castigatorul Leului de Aur la actuala editie. Pe parcursul filmului de 226 minute, pa care majoritatea criticilor nu l-au vizionat, el povesteste  tragedia  unei femei care incearca sa-si refaca viata dupa 30 de ani petrecuti in inchisoare pentru o fapta nesavarsita.

img_0659

cu castigatorul Leului de Aur, regizorul Lav Diaz pentru filmul “Femeia care pleaca” la receptia care a avut loc dupa decernarea premiului la care regizorul a reactionat cu cuvintele “Este un premiu pentru tara mea, pentru poporul filipinez, pentru lupta noastra, pentru lupta pentru umanitate.Multumesc”

Lui Tom Ford, care revine la Venetia la 7 ani dupa primul sau film “A single Man” i-a fost decernat  Marele premiu al juriului pentru filmul sau “Nocturnal animals”.

Leul de argint pentru cea mai buna regie ex-aequo pentru : Andrei Konchalovsky cu filmul Paradise si Amat Escalante pentru filmul sau La region salvaje

Coppa Volpi i-a fost decernat actritei Emma Stone pentrul rolul interpretat cu maiestrie in filmul La La Land  și actorului Oscar Martinez pentru performanta sa in lungmetrajul El ciudadano ilustre.

Premiul pentru cel mai bun scenariu îi revine lui Noah Oppenheim  pentru scenariul la Jackie de Pablo Larrain, iar Premiul Special al Juriului filmului The Bad Batch de Ana Lily Amirpour.

A 74 editie a Festivalului international de la Venetia isi va deschide portile pe 30.08.2017 a anuntat Paolo Baratta. Ne revedem anul viitor.

Alice Kanterian

img_0612

Jean-Paul Belmondo cu ocazia decernarii premiului Leul de Aur pentru intreaga sa cariera

img_0636

Cu regizorul Kusturica pe Lido care era prezent cu lungmetrajul “On the milky road”, un film poetic desavarsit de frumos cu chiar Emir Kusturica si Monica Bellucci in rolurile principale

img_0626

filmul Planetarium in rolurile principale actrita americana Natalie Portman, alaturi de Liliy-Rose Depp (fiica lui Johny Depp si Vanessa Paradis) si regizoarea franceza Rebecca Zlotowski la conferinta de presa pe 8 septembrie 2016

 

img_0556

Franco Nero, cu ocazia prezentarii noului proiect de viitor Rosso Istria

img_0637

cu excelentul actor neamt Christian Clauss din filmul rus Paradise

img_0569

un film care m-a impresionat este noul film “Through the wall” al regizoarei din Israel Rama Burshtein, care trateaza cu inteligenta pasiunea religioasa a unei femei Michal interpretata de Noa Koler, care apartine acestei comunitati ortodoxe, Rama este unica femeie regizor apartinand comunitatii evreiresti ortodoxe, care in 2012 a avut succes la Venetia, Un Coppa di Volpi pentru actrita Hadas Yaron din Fill the Void.