Lanis Sahazizian

Cei care ne numeau pe noi armeni infideli au fost adevărații infideli

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share


De curând, renumitul jurnalist armean din Los Angeles, Harut Sassounian, a scris un articol foarte interesant intitulat “Un lider musulman a emis un decret religios care-i condamnă pe Turci pentru masacrarea Armenilor”.

Documentul de care pomenește Sassounian, ( a cărui copie se află și în posesia sa) –  este o “Fatwa” (decret religios) emis în mai 1909 de către Marele Sheik Salim al-Bishri al Egiptului care-i condamna pe Turci pentru masacrarea a 30,000 de armeni în Adana,  pe atunci un oraș important în Imperiul Otoman.

În acest document “Fatwa” se menționează printre altele :

“Am văzut în ziarele locale știri și reportaje despre musulmani din provinciile Anatoliei ale Imperiului Otoman care îi atacau pe creștini și îi omorau cu brutalitate. Nu putem da crezare acestor știri și sperăm ca ele să fie false pentru ca Islamul interzice agresiunea, opresiunea, vărsarea de sânge și vătămarea altor ființe umane – musulmani, creștini, sau evrei.

Musulmani ce trăiți în acele regiuni, fiți atenți la aceste acțiuni care sunt oprite de Sharia (Legea Islamică) și cruțați sângele pe care Allah interzice să-l vărsați”

În continuare documentul mai spune :

“Cine abuzează femeile, scoate sabia la ele și le oprimă, contrazice legile islamice”

Sassounian conclude că Masacrele Armenești din 1909 ca și  Genocidul Armean din 1915 nu sunt rezultatul unui conflict religios între turcii musulmani și armenii creștini. Aceste masacre au fost făcute pe considerații rasiale  Pan-Turanice și cu scopul de a obține pământurile și proprietățile armenilor.

Un alt element important menționat de Sassousian este faptul că “Fatwa” Sheikului al-Bashri din 1909 a fost completată în 1917 de un alt lider religios musulman, Al-Husayn Ibn Ali din Mecca, care ordona musulmanilor să-i protejeze pe armeni și să le dea tot ajutorul.

Concluzia fireasca a celor menționate este că cei ce au comis Genocidul Armean în trecut, ca și cei ce perpetuează suferințele armenilor în prezent sau neagă aceste masacre, nu au fost și nu sunt adevărații musulmani.

Lanis Șahazizian