Mihai Stepan Cazazian

Catolicosul Tuturor Armenilor l-a primit pe Președintele Academiei Române

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

acad.pdfPe 16 octombrie, la Ecimiadzin, Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicos al Tuturor Armenilor, l-a primit pe Acad. Prof. Ionel Haiduc, președintele Academiei Române, care se afla în Armenia cu ocazia celei de-a 70-a aniversarea  a Academiei Naționale de Științe a Republicii Armenia. La această întîlnire, alături de președintele Academiei Române au fost prezenți reprezentanți ai diferitelor academii din lume cît și acad. Radik Martirosyan, Președintele Academiei Naționale de Știinte a Republicii Armenia, membru al Consiliului Spiritual Suprem.
În cadrul întrevederii Catolicosul Tuturor Armenilor s-a arătat încântat de colaborarea strânsă  între academiile și instituțiile de știință din diferite țări  și și-a exprimat speranța că schimburile de experiență și cooperarea strânsă vor contribui la progresul știintei . Vorbind despre provocările și dificultățile cu care se confruntă instituțiile academice, Sanctitatea Sa și-a exprimat speranța că aceste probleme vor fi rezolvate prin voința și  eforturile unite ale oamenilor de știință , precum și prin restructurarea sistemului de organizare a instituțiilor de știință .

acad 2.pdf

Cu același prilej acad. prof. Ionel Haiduc i-a acordat Sanctității Sale Karekin al II-lea Titlul de Doctor de Onoare al Academiei Române. Dăruindu-i Sanctității Sale Diploma de Doctor de Onoare Acad. prof. Ionel  Haiduc a spus că gestul este unul de onoare pentru el, și a reamintit de vizita Catolicosului Tuturor Armenilor în România. De asemenea președintele Academiei Române a remarcat faptul că, religia și științele pot colabora într-un mod plauzibil.
Catolicosul Tuturor Armenilor i-a felicitat din nou pe academicienii armeni, cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a Academiei Naționale de Științe a Armeniei și a mulțumit pentru Titlul de Onoare primit. Sanctitatea Sa a urat, de asemenea, ca prin voia lui Dumnezeu colaborarea dintre academii să devină mai productivă.

http://www.armenianchurch.org