Mihai Stepan Cazazian

Catolicosul armenilor condamnă atrocitățile comise împotriva comunității yezidi

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

arton102072-320x480
Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicosul tuturor armenilor, a trimis o scrisoare de susținere, liderului spiritual suprem yezidi, Tahsin Saied Beg, prin intermediul Arhiepiscopului Avak Asadourian, Primat al Eparhiei Armene din Irak.
“Din centrul spiritual al tuturor armenilor, Tronul din Etchmiadzin, vă transmit condoleanțe privind masacrele în masă suferite de populația yezidi din Irak. Condamn ferm atrocitățile împotriva poporului yezidi și sunt profund mâhnit de violența inumană care a distrus viețile a nenumărate victime nevinovate, în ultimele zile”, se arată în scrisoare.
Condamnând cu fermitate masacrele și actele de violență comise împotriva poporului Yezidi, Catolicosul Tuturor Armenilor și-a exprimat încrederea că poporul yezidi, cu propriul sau patrimoniu istoric, va reusi să depășească încercările care l-au lovit. Acesta a mai solicitat, de asemenea, comunității și organizațiilor internaționale, să ia măsuri imediate pentru a pune capăt masacrelor împotriva comunității yezidi din Irak.
Catolicosul Tuturor Armenilor a urat ca pacea să fie restaurată în Irak, iar poporul lui Dumnezeu, din Irak, să își reia viața pașnică.