Mihai Stepan Cazazian

Catolicosul armean Karekin al II-lea, la Patriarhia Română

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share


Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit, la Palatul Patriarhiei, o delegaţie a Bisericii Armene condusă de Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Catolicosul şi Patriarhul Suprem al Tuturor Armenilor.

 Catolicosul armean Karekin al II-lea, la Patriarhia Română (foto: Basilica.ro)

Delegaţia se află într-o vizită în România cu ocazia manifestărilor prilejuite de aniversarea a 500 de ani de la înfiinţarea mănăstirii armene Hagigadar din judeţul Suceava. La întrevedere au participat ierarhi armeni din Rusia, Franţa şi America, precum şi Preasfinţitul Părinte Datev Hagopian, Întâistătătorul Arhiepiscopiei Armene din România, Excelenţa Sa Domnul Hamlet Gasparian, Ambasadorul Republicii Armenia la Bucureşti, Domnul Varujan Vosganian, Preşedintele Uniunii Armenilor din România şi alte personalităţi, transmite Basilica.ro. Din partea Patriarhiei Române au fost prezenţi Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh patriarhal, precum şi Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop vicar patriarhal.

Sanctitatea Sa Karekin al II-lea a exprimat bucuria reîntâlnirii cu Patriarhul României şi a rememorat prima întâlnire cu Preafericirea Sa în data de 25 octombrie 2008, la un an după alegerea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. În acest context, Catolicosul Armenilor a subliniat relaţiile tradiţionale foarte bune dintre cele două Biserici şi popoare creştine.

Sanctitatea Sa Karekin al II-lea a menţionat bucuria trăită în ziua de duminică, 12 august 2012, la mănăstirea Hagigadar cu prilejul aniversării a 500 de ani de la înfiinţarea acestei vetre monahale armene şi a apreciat prezenţa unui număr important de credincioşi ortodocşi români la această sărbătoare a Bisericii Armene din România.

La finalul întrevederii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a conferit Sanctităţii Sale Karekin al II–lea Ordinul Sfântul Apostol Andrei – Ocrotitorul României, clasa I, pentru bogata activitate desfăşurată în fruntea Bisericii Armeniei şi pentru contribuţia la dezvoltarea relaţiilor de prietenie dintre cele două Biserici.

http://www.ziuaveche.ro