Elena Chobanyan

Cât de utile sunt adunările politice pentru oameni?

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Conferinţe, congrese şi diverse adunări politice, religioase, etc. Pe de o parte apeluri legate de apărarea drepturilor omului, pe de altă parte ştiri despre moartea miilor de oameni în urma diverselor atacuri, ca recentul atentat din Nisa,  sau lovituri de stat, revolte, ca în Turcia.

Dar acest articol nu-și propune, cel puţin într-un mod direct, să analizeze evenimentele ce au avut loc în aceste zile. Este vorba despre Congresul internaţional dedicat democraţiei, libertăţii şi drepturilor omului din Iran care a avut loc la 9 iulie în Paris. Mii de iranieni din mai multe părţi ale Europei, şi nu numai, au venit pentru a susţine acest eveniment în apelul de reformă în Iran, căci mulţi iranieni, precum şi Consiliul Național al rezistenței din Iran, cred că situaţia din această țară se înrăutăţeşte, drepturile omului  sunt încălcate, şi actualul regim trebuie schimbat. La întrunire au participat, de asemenea, mulţi politicieni din Anglia, Franţa, Statele Unite ale Americii, Iran, etc., care şi-au spus public cuvântul. A fost un mesaj nu numai către poporul iranian.

201671512021505513231_The-US-delegation-participating-in-the-ceremony-

Congresul organizat în numele democraţiei şi apărării, în primul rând, ale drepturilor femeilor din Iran a fost extrem de bine securizat amintind de un aeroport !  Personalul de securitate verifica fiecare geantă a participanţilor, poate şi a politicienilor, nelăsând participanții să intre cu  cosmetice, sticle de apă, camere de filmat. Totuşi, în timpul evenimentului care a semănat, mai degrabă cu o demonstrație s-au putut observa multe camere de filmat… Doar scena pe care îşi prezentau discursul diverşi politicieni, în numele democraţiei, amintea că acolo are loc un congres propriu-zis. Rămâne doar timpul să arate cât de utile sunt astfel de evenimente pentru oamenii obișnuiți, oameni care într-adevăr procedează într-un mod democratic.

Elena Chobanyan13606541_1376843929009039_5238693694454206013_n - Copy