Mihai Stepan Cazazian

Cardinalul Bergoglio ( Papa Francisc ) a cerut, în 2006, recunoașterea Genocidului

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

  papa-francisc-430x230

În 2006 în cadrul  unei ceremonii de comemorare a Genocidului, la Buenos Aires, Cardinalul, pe atunci, Jorge Mario Bergoglio a cerut Turciei să recunoască Genocidul acesta fiind, cităm: “ o gravă crimă a Turciei otomane împotriva poporului armean și a umanității, în general”

Jorge Mario Bergoglio s-a născut la 17 decembrie 1936 la Buenos Aires. este licenţiat în filosofie şi este preot din 1969.

După ce a studiat la seminarul teologic catolic din oraşul Villa Devoto, Noul Papă a intrat în Societatea Iezuită în martie 1958. A obţinut diploma de licenţă în Filosofie la Colegiul Máximo San José din San Miguel, apoi a predat Literatură şi Psihologie la Colegiul “Inmaculada” din Santa Fe şi la Colegiul “Salvador” din Buenos Aires.

Jorge Mario Bergoglio a fost hirotonit preot în decembrie 1969, după care a absolvit Facultatea de Filosofie şi Teologie din San Miguel.

În 1998, a fost numit Arhiepiscop de Buenos Aires, devenind cardinal în 2001.

Între 1998 şi 2013, Jorge Mario Bergoglio a fost Arhiepiscop al oraşului Buenos Aires, iar pe 13 martie 2013 a fost ales Noul Papă, succesorul Papei Benedict al XVI-lea, preluând numele de PAPA FRANCISC.