Mihai Stepan Cazazian

CANNES 2020 / Filmul « Si le vent tombe » de Nora Martirosyan pe lista selecției oficiale

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Deși Festivalul de la Cannes nu va mai avea loc anul acesta, totuși există o selecție oficială a celei de-a 73-a ediții.

Fără covor roșu, fără Palme d’Or sau alte premii … festivalul de film de la Cannes s-a limitat la o selecție de cincizeci și șase de filme, din cele 2.067 primite. Printre producțiile care vor fi difuzate direct în cinematografe se află și lungmetrajul « Si le vent tombe » (Dacă vântul este în scădere) de Nora Martirosyan, selectat pe lista ACID ( Asociația Difuzorilor de Filme Independente).

Regizoarea Nora Martirosyan este născută la Erevan în 1973 și în prezent trăiește la Montpellier, France. Filmul « Si le vent tombe » este produs de Sister Productions (Franța), Kwassa Films (Belgia) și Aneva (Armenia).

Synopsis : Alain un auditor internațional, vine să evalueze aeroportul unei mici republici caucaziene autoproclamate ( e vorba de aeroportul din Stepanakert – Arțakh) pentru a da undă verde redeschiderii sale. Edgar, un băiat local, are o afacere ciudată în jurul aeroportului. În contact cu copilul și locuitorii, Alain descoperă acest pământ izolat și riscă totul pentru a permite țării să se deschidă ( aeroportul fiind important).