Mihai Stepan Cazazian

Camera Deputaților din Republica Cehă (Poslanecká sněmovna) a recunoscut Genocidul împotriva armenilor din 1915

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Camera Deputaților din Republica Cehă a adoptat, cu 104  voturi, rezoluția „genocidul împotriva armenilor și a altor minorități naționale și religioase în Imperiul Otoman“.

europarlamentarul Robin Bönisch

Rezoluția a fost propusă de europarlamentarul Robin Bönisch CSSD. „Cred că a fost datoria Republicii Cehe să recunoască oficial genocidul. Și pentru că ieri a fost comemorarea a 102 ani de la Genocidul Armean, cred că a fost un gest simbolic de a recunoaște Genocidul Armean  astăzi „, a declarat Robin Bönisch.

Președintele Milos Zeman a calificat, de asemenea, masacrele împotriva armenilor drept Genocid. El a trimis o scrisoare către Barsega Pilavchian, liderul spiritual al comunității armene din Republica Cehă în care spune  „Sunt de acord că istoria nu ar trebui să fie interpretată de către politicieni. În același timp, cred că evenimentele care au costat 1,5 milioane de vieți nevinovate reprezintă un capitol tragic nu doar al istoriei nației armene , ci și al întreagii lumi civilizate „ 

One Response to Camera Deputaților din Republica Cehă (Poslanecká sněmovna) a recunoscut Genocidul împotriva armenilor din 1915

  1. Krikor April 27, 2017 at 4:30 am

    Cand va venii si timpul ca Pasarlamentul Romaniei sa se lepede de jugul si influenta Turciei si sa recunoasca Genocidul Armean. RUSINE !!!