Mihai Stepan Cazazian

CALIFORNIA / S-a deschis casa-muzeu  William Saroyan din  orașul Fresno

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pe 31 august la exact 110 ani de la naștere  renumitului scriitor și dramaturg William Saroyan, în orașul Fresno din California s-au deschis porțile casei-muzeu unde Saroyan a petrecut ultimele doua decenii din viața sa.

În anul  2016, Fundația culturală  “Renașterea”, înființată de Arthur Janibekyan, a cumpărat casa lui William Saroyan și a salvat-o de la demolare. De atunci, a fost inițiat Proiectul Saroyan House, cu scopul de a crea o casă-muzeu dedicat vieții și activității  dramaturgului laureat al Premiului Pulitzer. Casa este situată la nr. 2729 W Griffith Way în Fresno, California.

De la stânga la dreapta:, consilierul municipal al orașului Fresno, Esmeralda Soria, președintele fondator al Fundației culturale Renașterea, Artur Janibekyn și primarul orașului Fresno, Lee Brand, la deschiderea casei-muzeu William Saroyan. vineri, 31 august 2018

Vizitatorii sunt întâmpinați de o hologramă a lui Saroyan după care pot vedea  biroul  său și o parte a casei, așa cum a fost în vremea când a trăit  aici. Muzeul interactiv mai cuprinde   fotografii, videoclipuri și interviuri, filmate cu Saroyan de-a lungul anilor, postere ale lucrării sale și desene realizate de dramaturg.

În plus, conform voinței lui William Saroyan, va fi creat un spațiu de cercetare.