Mihai Stepan Cazazian

CALENDAR / Pe 14 septembrie 1968 s-a născut violonistul Ara Malikian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Născut la Beirut, pe 14 septembrie 1968 , Ara Malikian este un violonist libanezo-spaniol de origine armeană care locuiește la Madrid, Spania.

Muzicianul este unul dintre cei mai expresivi violonişti ai generaţiei sale. Ara Malikian este greu de „etichetat” după convenţiile obişnuite. Vioara sa ne poartă prin lumi nebănuite şi arcuşul său „alunecă” pe o largă gamă de partituri. Malikian arată ca un rock star, cântă de la Paganini la Led Zeppelin, dansează, glumeşte şi, alături de vioara sa, convinge publicul să treacă rapid de la Vivaldi la Radiohead, de la Pulp Fiction la Bach.

Ara Malikian a lansat 29 de materiale de studio şi a semnat muzica pentru nouă producţii cinematografice, între care “Vorbeşte cu ea/ Hable Con Ella” şi “Proasta creştere/ La Mala Educación”, de Pedro Almodóvar. A fost distins cu numeroase premii, precum “Felix Mendelssohn” (1987, Germania), “Pablo Sarasate” (1995, Spania), “Niccolo Paganini” (Italia) şi International Artists Guild (SUA), şi a primit o nominalizare la Latin Grammy Awards, în 2015, la categoria Best long duration Music Video.

A susținut mai multe concerte ș la București începând cu 2016.