Mihai Stepan Cazazian

CALENDAR / Pe 1 martie s-a născut soprana Lucine Amara

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

lucine-amaraLucine Amara s-a născut la 1 martie 1924. Este o soprană americană, care, mare parte din carieră a cîntat pe scena Metropolitan Opera din New York.

Amara s-a născut în Hartford  Connecticut, cu numele real Lucine Armaganian. A studiat la Școala de muzică comunitară din San Francisco  și a cântat în corul Operei din San Francisco în anii 1945-1946. În 1946, Amara și-a făcut debutul într-un concert susținut la War Memorial Opera House. Continuând studiile la Academia de Muzica din Vest, cu Richard Bonelli în 1947, ea a câștigat un concurs și a concertat pe scena Hollywood Bowl în 1948. Ea a continuat ca student la Universitatea din California de Sud și ca solist pentru San Francisco Symphony pentru următorii doi ani. Amara a apărut în rolul principal din Opera Ariadna din Naxos de Richard Strauss și în rolul Lady Billows din Opera Albert Herring  de Benjamin Britten în 1949.

Amara a debutat în 1950 la Metropolitan Opera în  Don Carlos  de Verdi  fiind considerată ca o “Voce Divină”. A continuat să cânte pe scena  MET pe parcursul a 41 sezoane până în 1991, cântând 56 de roluri în 882 de apariții, dintre care aproape 60 au fost difuzate la radio și televiziune. Cel mai mult a interpretat rolurile Micaela din  Carmen, Cio-Cio-San din Madame Butterfly, și Tatiana din Eugene Oneghin, Antonia în Les Contes d’Hoffmann, Donna Elvira din Don Giovanni, Nedda din Paiațe, Mimi din La Bohème. Repertoriul ei a inclus, de asemenea, Leonora în Il Trovatore.

Citește mai mult pe https://en.wikipedia.org