Mihai Stepan Cazazian

CALENDAR / Pe 1 iulie 1950 s-a născut cîntărețul Harout Pamboukjian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Harout Pamboukjian (armeană: Հարութ Փամբուկչյան) s-a născut pe 1 iulie 1950 la Erevan. Este un cunoscut cântăreț pop armean care trăiește în Los Angeles. Cântecele sale, cele populare precum și melodiile revoluționare și romantice îl plasează în rândul celor mai apreciați cântăreți de către armenii din întreaga lume.

În adolescență, a luat lecții în multe instrumente muzicale, inclusiv chitara, bouzouki și saz (instrumente cu coarde), dhol (tobe) și pian, formând ulterior o trupă numită Erebouni. Interesul său pentru muzică a fost influențat inițial de mama sa, care a fost cântăreață. Erebouni a mers din sat în sat interpretând de la piesele lui Charles Aznavour la Deep Purple și Elvis Presley, la nunți și universări. Din cauza restricțiilor din Uniunea Sovietică, Harout și cea mai mare parte a familiei sale au părăsit Armenia Sovietică în 1975. După un an de ședere în Liban, a plecat la Los Angeles și s-a stabilit la Hollywood. Are un fiu, care s-a născut în 1980.

La numai două luni de la sosirea sa în L.A. Harout a înființat o trupă de studio și a înregistrat primul său album, “Our Eyir Astvats” (Unde ai fost tu, Dumnezeu?), Cu referire la Genocidul armean [citare necesară] la studioul Quad Teck.

La un an de la cutremurul din Armenia din 1988, care a ucis 25.000 de oameni sute de mii de fani și-au găsit, într-un fel alinarea în cele 28 de concerte ce au avut loc la Erevan, pe stadionul Hrazdan și la Complexul Karen Demirchyan.

Pamboukjian a lansat peste 20 de albume. Unele dintre celebrele interpretări ale sale includ „Asmar Aghchig” (Fata cu pielea închisă), „Msho Aghchig” (Fata din Muș), „Msho Dashter” (Câmpurile din Muș), „Hey Kacher “( Hei Vitejilor),„ 50 Dari “(50 de ani) și “Hey Jan Ghapama”